Κατηγορία: Τάρτες-Ταρτάκια
από το χρήστη: glykatzou
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για μικρά ταρτάκια, φωλιές, τις οποίες να καλύψουμε πρώτα με λιωμένη κουβερτούρα! Τα ζαχαροπλαστεία διαθέτουν και φωλιές και ταρτάκια.
Σε ένα μπολάκι ή ποτηράκι διαλύουμε το κορν φλάουρ με ελάχιστο από το γάλα. Σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το γάλα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε, χωρίς να αφήσουμε να βράσει. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε ελαφρά τη ζάχαρη με τα αβγά (ολόκληρο & κρόκους). Όταν αρχίσει να ασπρίζει το μείγμα, ρίχνουμε στον κάδο τη μισή ποσότητα σιγά-σιγά από το βρασμένο γάλα. Ανακατεύουμε καλά και χύνουμε αυτή τη φορά στην κατσαρόλα όλο το περιεχόμενο του κάδου. Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά κι αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει η κρέμα. Προς το τέλος ρίχνουμε και το στικ της βανίλιας. Μόλις γίνει η κρέμα, την αδειάζουμε σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ. Αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κρέμα και το μπολ με μια μεμβράνη και πατάμε ελαφρά ώστε το φύλλο της μεμβράνης να "πατήσει" πάνω στην κρέμα. Αυτό το κάνουμε, για να μη σχηματίσει πέτσα η κρέμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Μπορούμε να προμηθευτούμε τα ταρτάκια έτοιμα από ζαχαροπλαστεία και σε αυτή την περίπτωση δε χρειάζονται ψήσιμο. Εάν τα βρούμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, τότε θα πρέπει να τα ψήσουμε για 10' με τον εξής τρόπο: Τοποθετούμε τα ταρτάκια μέσα σε ένα ταψί ή αν έχουμε αντικολλητικά, μικρά φορμάκια τα βάζουμε μέσα. Παίρνουμε μεμβράνη και τη στρώνουμε μέσα σε κάθε ένα ταρτάκι, πιέζοντας με τα δάχτυλα, ώστε να καλύψει τη βάση και τα τοιχώματα από το μπισκότο. Κόβουμε το περίσσευμα με ένα ψαλίδι κουζίνας. Ρίχνουμε μέσα στο κάθε ταρτάκι και πάνω στη μεμβράνη μπόλικο ρύζι, να φτάσιε μέχρι επάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10'. Αφαιρούμε με μεγάλη προσοχή τη μεμβράνη, ώστε να μην πέσει πάνω στα ταρτάκια καθόλου ρύζι, γιατί είναι σκληρό και δεν τρώγεται. Θα μας χαλάσει το γλυκό. Πετάμε τη μεμβράνη με το ρύζι ή φυλάμε το όσπριο για επόμενη φορά.
Αφού βγάλουμε την κρύα κρέμα από το ψυγείο, τη δουλεύουμε είτε με σύρμα είτε για λίγα λεπτά στο μίξερ, ώστε να μαλακώσει το περιεχόμενο. Παίρνουμε τα ταρτάκια και τα γεμίζουμε με την κρέμα, γαρνίροντας εάν θέλουμε με κάποιο φρέσκο φρούτο.
Το παντεσπάνι μου έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εναλλακτικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω κεράσια κονσέρβας αν θέλω μια πιο υπόγλυκη γεύση.
Με την ίδια λογική, μπορώ αντί για μεγάλη τάρτα, να ψήσω τη ζύμη σε φόρμες για ταρτάκια και να φτιάξω ατομικά γλυκά!
~
Η τάρτα αυτή είναι δροσιστική, οπότε και ιδανική ακόμη και για υψηλές θερμοκρασίες!