Κατηγορία: Τάρτες-Ταρτάκια , Διαίτης
από το χρήστη: zefkili
Τάρτα διαίτης, που συνδυάζει και την καλή και σωστή διατροφή, αλλά και τη γεύση.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν-φλάουερ, τη φρουκτόζη, τη βανίλια και τα αυγά. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσει το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Πριν βράσει, ρίχνουμε λίγο γάλα στο μπολ με τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, το ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατεύουμε και η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη γεμίζουμε το φύλλο για τάρτα, το οποίο ανοίγουμε με πλάστη για να γίνει πιο λεπτό και να καλύψει όλο το ταψί. Γαρνίρουμε με τα δαμάσκηνα και ψήνουμε στους 180° C περίπου για 40 λεπτά.
Εάν θέλουμε η μους μας να είναι πιο ελαφριά και λιγότερο πηχτή λόγω του γιαουρτιού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και φυσικά να ορίσουμε εμείς την ποσότητα γιαουρτιού που θα βάλουμε!
Ιδιαίτερα ελαφρύ γλυκό με μόλις 164 θερμίδες, που όμως είναι ικανό να μας γλιτώσει από τη... λιγούρα της στιγμής!