Κατηγορία: Διαίτης , Τάρτες-Ταρτάκια
από το χρήστη: zefkili
Ένα ελαφρύ γλυκό που συνδυάζει γεύση και διατροφή. Έτσι, για να μην έχετε τύψεις!
Βάλτε σε ένα μπωλ τα θρυμματισμένα δημητριακά,τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη και ανακατέψτε. Στρώστε το μίγμα ομοιόμορφα στον πάτο και στα πλάγια μιας βουτυρωμένης
φόρμας (23εκ.) για τάρτα και βάλτε τη στο ψυγείο για 30' περίπου.
Σε μία κατσαρόλα μετρίου μεγέθους ανακατέψτε τη ζελατίνη, την οποία έχετε προηγουμένως μουσκέψει με ελάχιστο νερό σε ένα πιατάκι και στραγγίσει με τα δάχτυλα, με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέστε το ένα κεσεδάκι γιαούρτι και ανακατέψτε. Βάλτε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για 4-5 λεπτά ώσπου να λιώσει η ζελατίνη. Αφήστε το μίγμα στην άκρη να κρυώσει.
Αφού κρυώσει, προσθέστε και το άλλο κεσεδάκι γιαούρτι. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και πάλι, ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να πήξει, έτσι ώστε να πέφτει αργά από το κουτάλι. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος ώσπου να σφίξει και ρίξτε την στο μίγμα του γιαουρτιού ανακατεύοντας ελαφρά.
Απλώστε το μίγμα στη βάση της τάρτας και βάλτε την στο ψυγείο ώσπου να κρυώσει, για περίπου 1 ώρα ή παραπάνω.
Γαρνίρετε τη γλυκιά τάρτα με φρούτα της αρεσκείας σας, είτε φρέσκα είτε και κατεψυγμένα!!!
Το παντεσπάνι μου έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εναλλακτικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω κεράσια κονσέρβας αν θέλω μια πιο υπόγλυκη γεύση.
Με την ίδια λογική, μπορώ αντί για μεγάλη τάρτα, να ψήσω τη ζύμη σε φόρμες για ταρτάκια και να φτιάξω ατομικά γλυκά!
~
Η τάρτα αυτή είναι δροσιστική, οπότε και ιδανική ακόμη και για υψηλές θερμοκρασίες!