Συνταγές για γλυκά

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Συνταγή Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κατηγορία: Τάρτες-Ταρτάκια

από το χρήστη: Φοίβη

Με την ίδια λογική, μπορώ αντί για μεγάλη τάρτα, να ψήσω τη ζύμη σε φόρμες για ταρτάκια και να φτιάξω ατομικά γλυκά!
~
Η τάρτα αυτή είναι δροσιστική, οπότε και ιδανική ακόμη και για υψηλές θερμοκρασίες!

Υλικά

Διαδικασία

 

για τη βάση της τάρτας:

 

Σπάω το αβγό, ολόκληρο σε ένα μπολάκι και το χτυπάω πρόχειρα με ένα πιρούνι, μέχρι να πάρει το χρώμα του κρόκου και να διαλυθεί καλά. Στον κάδο του μίξερ ρίχνω το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, το βούτυρο κατευθείαν από το ψυγείο, την άχνη ζάχαρη και το ξύσμα και ξεκινάω το χτύπημα. Στα μισά, ρίχνω στον κάδο τα 2/3 από το αβγό που μόλις χτύπησα και συνεχίζω το ανακάτεμα με το εξάρτημα "Κ" του μίξερ, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη, σε σχήμα μπάλας. Μεταφέρω τη ζύμη σε ένα μπολ, το καλύπτω με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για 30'. Όσο για το υπόλοιπο αβγό, το φυλάω στην άκρη, γιατί με αυτό θα αλείψω μετά την ψημένη ζύμη.

 

Μετά το 30λεπτο, πασπαλίζω με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας μου και στρώνω επάνω τη ζύμη. Την ανοίγω με τα χέρια ή με πλάστη. Εγώ, επειδή δυσκολεύτηκα, δούλεψα για λίγη ώρα ξανά με τα χέρια τη ζύμη, κι αφού είχα βουτυρώσει ελαφρώς μια ταρτιέρα, μετέφερα τη ζύμη κατευθείαν εκεί και με τις άκρες των δαχτύλων μου, την έστρωσα στη φόρμα, στον πάτο και στα τοιχώματα.

 

Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τρυπάω τον πάτο της ζύμης και στρώνω επάνω μια μεμβράνη. Γεμίζω την ταρτιέρα με ρύζι β'διαλογής ή φασόλια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 12 λεπτά. Με μεγάλη προσοχή, αφαιρώ από την ταρτιέρα τη μεμβράνη με το ρύζι και την αλείφω με το αβγό που έχω φυλάξει. Ξαναβάζω τη ζύμη  στο φούρνο και την ψήνω για άλλα 10'.

 

για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

Στον κάδο του μίξερ ή με το σύρμα χτυπάω τα αβγά με τη ζάχαρη και μόλις σχηματιστεί μια κρέμα, προσθέτω το κορν φλάουρ. Συνεχίζω το ανακάτεμα, ώστε να μη μείνουν καθόλου σβόλοι στο μείγμα.

 

Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος με το γάλα κι ανακατεύω απαλά. Προς το τέλος και πριν πάρει βράση το μείγμα, ρίχνω και τη βανίλια και κατεβάζω από τη φωτιά. Προσθέτω το μείγμα της κρέμας γάλακτος στο μίξερ με προσοχή κι ανακατεύω με μια σπάτουλα. Αφού ενωθούν καλά τα δύο μείγματα, επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά, ξαναχύνω εκεί όλο το μείγμα αυτή τη φορά και το ζεσταίνω, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.

 

Θα διαπιστώσω ανακατεύοντας, ότι στην αρχή θα αρχίσουν να σχηματίζονται γρομπαλάκια πάνω στο κουτάλι και μετά θα νιώσω αντίσταση και το μείγμα να πήζει. Αυτό είναι και το ζητούμενο. Το να πήξει, δηλαδή, η κρέμα μου. Την ανακατεύω συνεχώς για μερικά λεπτά κι όταν βεβαιωθώ ότι έχει πήξει καλά, την κατεβάζω από τη φωτιά. Θα πρέπει να έχει πήξει μεν, αλλά να μπορώ να την ανακατέψω δε.

 

Την μεταγγίζω σε ένα μπολ, κατά προτίμηση γυάλινο και τη σκεπάζω με μια μεμβράνη, ακουμπώντας την επιφάνειά της καλά, ώστε να μη σχηματιστεί κρούστα. Αφού κρυώσει, μπορώ να τη φυλάξω στο ψυγείο.

 

για τη συναρμολόγηση:

Η τάρτα μου έχει κρυώσει καλά και η κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι επίσης έτοιμη. Με μια σπάτουλα, γεμίζω την τάρτα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τη στρώνω ομοιόμορφα, ώστε να πάει παντού. 

για το γαρνίρισμα:

Από πάνω από την κρέμα, γαρνίρω είτε με φράουλες ή κεράσια από κονσέρβα (εγώ το προτίμησα, γιατί η κονσέρβα περιέχει και ζελέ και κάνει πιο γλυκό του γλυκό!), είτε με φρέσκες φράουλες που έχουμε προηγουμένως πλύνει και καθαρίσει είτε με μπανάνες. Φυσικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω όποιο φρούτο μου κάνει κέφι και σε όποια ποσότητα.

~δοκίμασέ το!~

 

 

 

 
 

Σχετικές συνταγές

Τάρτα με βερίκοκα

βερίκοκο

Τάρτα με βερίκοκα

Με την ίδια λογική, μπορώ να βάλω στην τάρτα μου ό,τι φρούτο θέλω! Έτσι... ποικιλία!
Τάρτα με κυδώνι

μαρμελάδα, σταφίδες

Τάρτα με κυδώνι

Με την ίδια λογική, μπορώ να βάλω στην τάρτα μου ό,τι φρούτο θέλω! Έτσι... ποικιλία!
Τάρτα με γιαούρτι και δημητριακά

δημητριακά πρωινού, γιαούρτι, κρέμα γάλακτος, φρούτα

Τάρτα με γιαούρτι και δημητριακά

Ένα ελαφρύ γλυκό που συνδυάζει γεύση και διατροφή. Έτσι, για να μην έχετε τύψεις!
Ταρτάκια με φρούτα

τάρτα, γάλα, κρέμα γάλακτος, αβγά, φρούτα

Ταρτάκια με φρούτα

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για μικρά ταρτάκια, φωλιές, τις οποίες να καλύψουμε πρώτα με λιωμένη κουβερτούρα! Τα ζαχαροπλαστεία διαθέτουν και φωλιές και ταρτάκια.
Τάρτα μήλου

φύλλο, μήλο, τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος

Τάρτα μήλου

Καλό είναι να φάμε την τάρτα την ίδια μέρα, ώστε να μην αρχίσει να χάνει τη φρεσκάδα του το μήλο.
Τάρτα με δαμάσκηνα

φύλλο, γάλα, κρέμα γάλακτος, φρουκτόζη, αβγά, αποξηραμένα φρούτα

Τάρτα με δαμάσκηνα

Τάρτα διαίτης, που συνδυάζει και την καλή και σωστή διατροφή, αλλά και τη γεύση.
Τούρτα-τάρτα με κεράσια και πολύ... αφρό οίνου! (μπερδεμένες ιστορίες)

αμύγδαλα, αβγά, κρασί, κεράσι

Τούρτα-τάρτα με κεράσια και πολύ... αφρό οίνου! (μπερδεμένες ιστορίες)

Το παντεσπάνι μου έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εναλλακτικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω κεράσια κονσέρβας αν θέλω μια πιο υπόγλυκη γεύση. 

Τάρτα με μαρμελάδα φράουλα

φράουλα

Τάρτα με μαρμελάδα φράουλα

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη μαρμελάδα φράουλα ή ό,τι άλλη γεύση θέλουμε. Με αυτό τον τρόπο, η τάρτα μας γίνεται αυτομάτως λιγότερο... χειροποίητη μεν, πολύ πιο εύκολη δε!