Τάρτα με μαρμελάδα φράουλα
-
Χρόνος παρασκευής:
3 ώρες
-
Σερβίρει:
8-10
-
Ζαχαρονόμος:
4
-
Χρόνος αναμονής:
32' (φούρνος) & 30' (ψυγείο) & 30' (βράσιμο)
Τάρτα με μαρμελάδα φράουλα
Κατηγορία:
Τάρτες-Ταρτάκια
από το χρήστη:
ζαχαροστρόβιλος
Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη μαρμελάδα φράουλα ή ό,τι άλλη γεύση θέλουμε. Με αυτό τον τρόπο, η τάρτα μας γίνεται αυτομάτως λιγότερο... χειροποίητη μεν, πολύ πιο εύκολη δε!
για τη βάση:
Ετοιμάζω 1 δόση βασικής ζύμης για τάρτα. Σκεπάζω με τη ζύμη μια ταρτιέρα, τον πάτο και τα τοιχώματα. Εάν μου περισσέψει ζύμη, τη φυλάω για αργότερα. Ακολουθώ τις οδηγίες και ψήνω την τάρτα μου για 12'. Αφού αφαιρέσω το λαδόχαρτο με το ρύζι ή τα φασόλια ετοιμάζω τη μαρμελάδα και γεμίζω την τάρτα μου με αυτήν.
για τη μαρμελάδα:
Φτιάχνω μαρμελάδα φράουλα, σύμφωνα με τις οδηγίες.
Ζυγίζω 200γρ. μαρμελάδας φράουλα και με αυτή γεμίζω τη βάση τάρτας που μόλις έψησα. Εάν μου έχει περισσέψει ζύμη, σκεπάζω με αυτή την τάρτα μου και ψήνω στο φούρνο στους 180°C για άλλα 20'.
για τη βάση:
Ετοιμάζω 1 δόση βασικής ζύμης για τάρτα. Σκεπάζω με τη ζύμη μια ταρτιέρα, τον πάτο και τα τοιχώματα. Εάν μου περισσέψει ζύμη, τη φυλάω για αργότερα. Ακολουθώ τις οδηγίες και ψήνω την τάρτα μου για 12'. Αφού αφαιρέσω το λαδόχαρτο με το ρύζι ή τα φασόλια ετοιμάζω τη μαρμελάδα και γεμίζω την τάρτα μου με αυτήν.
για τη μαρμελάδα:
Φτιάχνω μαρμελάδα φράουλα, σύμφωνα με τις οδηγίες.
Ζυγίζω 200γρ. μαρμελάδας φράουλα και με αυτή γεμίζω τη βάση τάρτας που μόλις έψησα. Εάν μου έχει περισσέψει ζύμη, σκεπάζω με αυτή την τάρτα μου και ψήνω στο φούρνο στους 180°C για άλλα 20'.
Με την ίδια λογική, μπορώ να βάλω στην τάρτα μου ό,τι φρούτο θέλω! Έτσι... ποικιλία!
Με την ίδια λογική, μπορώ να βάλω στην τάρτα μου ό,τι φρούτο θέλω! Έτσι... ποικιλία!
Ένα ελαφρύ γλυκό που συνδυάζει γεύση και διατροφή. Έτσι, για να μην έχετε τύψεις!
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για μικρά ταρτάκια, φωλιές, τις οποίες να καλύψουμε πρώτα με λιωμένη κουβερτούρα! Τα ζαχαροπλαστεία διαθέτουν και φωλιές και ταρτάκια.
Καλό είναι να φάμε την τάρτα την ίδια μέρα, ώστε να μην αρχίσει να χάνει τη φρεσκάδα του το μήλο.
Τάρτα διαίτης, που συνδυάζει και την καλή και σωστή διατροφή, αλλά και τη γεύση.
Το παντεσπάνι μου έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εναλλακτικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω κεράσια κονσέρβας αν θέλω μια πιο υπόγλυκη γεύση.
Με την ίδια λογική, μπορώ αντί για μεγάλη τάρτα, να ψήσω τη ζύμη σε φόρμες για ταρτάκια και να φτιάξω ατομικά γλυκά!
~
Η τάρτα αυτή είναι δροσιστική, οπότε και ιδανική ακόμη και για υψηλές θερμοκρασίες!