Κατηγορία: Διαίτης , Κέικ , Finger... Dessert!
από το χρήστη: Φοίβη
Μπορείτε αντί για μύρτιλα, να χρησιμοποιήσετε από βατόμουρα και κεράσια μέχρι μήλο και αχλάδι. ~ Το μύρτιλο ανήκει στην οικογένεια των μούρων και αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινώ και αντιοξειδωτικών.
Στο μπλέντερ αλέθουμε καλά σε σκόνη τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα. Σε ένα μπολ ενώνω τη σκόνη από τα αμύγδαλα, την καστανή ζάχαρη (αν θέλω μπορώ να βάλω και λίγη παραπάνω για πιο γλυκό αποτέλεσμα) και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω καλά. Προσθέτω τα μύρτιλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το γάλα, το αβγό και τη βανίλια τελευταία. Χτυπάω με το σύρμα, ώστε να ομογενοποιηθούν όλα μου τα υλικά, αλλά προσέχω να μην το παρακάνω. Ενώνω τα δύο μείγματα: το γάλα με το αλεύρι και με κυκλικές κινήσεις δημιουργώ ένα μείγμα. Με το μείγμα μου γεμίζω μεταλλικά φορμάκια για μάφιν.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190'-200' για 20'-25', μέχρι η ζύμη να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα κι αν βυθίζω μαχαίρι στο εσωτερικό, αυτό να βγαίνει καθαρό, χωρίς η ζύμη να κολλά πάνω του. Τα αφήνω να κρυώσουν και τα σερβίρω.
Σε περίπτωση που θέλω τα μάφιν μου ζεστά, τα προθερμαίνω στο microwave για 20''.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!