Κατηγορία: Διαίτης , Πανακότα & Cheesecake
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Πολύ ελαφρύ γλυκό για όσους είναι σε... καραντίνα αλλά και όσους προτιμούν τις φρουτώδεις, light γεύσεις.
Κόβουμε τα βερίκοκα σε φέτες ή μικρά κομμάτια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός. Προς το τέλος προσθέτουμε και τη ζάχαρη, να γίνουν σχεδόν κρέμα. Σε ένα μπολάκι αφήνουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν σε λίγο κρύο νερό. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις πάρει μια βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στραγγίζουμε με το χέρι τα φύλλα της ζελατίνης και τα ρίχνουμε στο γάλα ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα να ενοποιηθούν. Προσθέτουμε και τα βερίκοκα κι ανακατεύουμε ξανά.
Χύνουμε την κρέμα μας σε μπολάκια ή αν έχουμε φόρμες για κρέμα καραμελέ, τις προτιμάμε ώστε να τις αναποδογύρισουμε όταν θα είμαστε έτοιμοι. Αφήνουμε την πανακότα στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή ακόμη και για ένα βράδυ εάν μπορούμε, ώστε να παγώσουν και να σταθεροποιηθούν.
Στο μπλέντερ χτυπάμε και τα υπόλοιπα βερίκοκά μας κομμένα σε μικρά κομμάτια με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Βάζουμε την κρέμα σε ένα κατσαρόλι και ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα τη ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά (δεν τη βράζουμε!).
Εάν έχουμε χρησιμοποιήσει φορμάκια για κρέμα καραμελέ, αφού τα βγάλουμε από το ψυγείο, τα βυθίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα σε καυτό νερό, τα αναποδογυρίζουμε κατευθείαν σε πιάτα ή πιατέλα και ξεφορμάρουμε πανεύκολα. Γαρνίρουμε από πάνω με τη σως. Εάν έχω χρησιμοποιήσει απλά μπολ, είτε περιχύνω με τη σως ή τα βάζω σε πιάτα και στολίζω με την πορτοκαλί κρέμα το πιάτο!
Εάν θέλω, μπορώ να αντικαταστήσω τα φρούτα του δάσους με άλλα, όπως φράουλες ή κεράσια!
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Το καλό με το τσιζκέικ είναι ότι μπορείς να το επικαλύψεις με ό,τι γεύση μαρμελάδα θέλεις! Αλλά ακόμη και με φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα!
~
Μπορείτε αντί να φτιάξετε ένα μεγάλο τσιζκέικ, να πάρετε φορμίτσες ή μπολ και να προσφέρετε ατομικά στον κάθε καλεσμένο σας το γλυκό αυτό. Είναι πιο εντυπωσιακό έτσι.
Σερβίρεται δροσερό κατευθείαν από το ψυγείο!
~
Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε το τσιζκέικ με φύλλα λεμονιάς, αφού τα έχετε πλύνει.
Σερβίρουμε όταν το τσιζκέικ μας είναι κρύο, κατευθείαν από το ψυγείο, και η κομπόστα κερασιού ζεστή, κατευθείαν από το τηγάνι.