Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 30'
Σερβίρει : 6
Ζαχαρονόμος : 3
Χρόνος αναμονής : 5 ώρες (ψυγείο)

Cheesecake με πορτοκάλι & φιστίκια Αιγίνης

Κατηγορία: Πανακότα & Cheesecake

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Ευτυχώς που οι συνδυασμοί γεύσεων για το εν λόγω γλυκό είναι άπειροι!
Υλικά

για τη διακόσμηση:

για το πασπάλισμα: (προαιρετικά)

ΚρέμαCheesecakeΨυγείοΜπισκότοΤυρίΤσιζκέικ

 Σε 6 ποτήρια ή μπολ θρυμματίζω τα μπισκότα, καλύπτοντας τον πάτο τους. Σε ένα μπολ περνάω όλα μου τα υλικά και τη ζάχαρη λίγη-λίγη κι ανακατεύω ζωηρά ή χρησιμοποιώ για λίγο το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα μου. Προσθέτω την κρέμα πάνω από το μοιρασμένο μπισκότο και αφήνω το cheesecake στο ψυγείο για 4-5 ώρες, μέχρι να πήξει και να κρυώσει πολύ καλά η κρέμα. Αξίζει την αναμονή! 

για τη διακόσμηση:

Όταν πια το γλυκό μου έχει κρυώσει καλά και είναι η ώρα του σερβιρίσματος, φτιάχνω το ζελέ με το οποίο θα καλύψω το cheesecake μου! Ανακατεύω τη μαρμελάδα με το νερό, να αραιωθεί λιγάκι (χωρίς να γίνει ζουμί) και αλείφω το γλυκό μου.

για το πασπάλισμα:

Αν θέλω μπορώ να πασπαλίσω πάνω από τα ποτήρια ή τα μπολ λίγα φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα. 

~Καλοφάγωτο φυσικά...~