Κατηγορία: Πανακότα & Cheesecake
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Ευτυχώς που οι συνδυασμοί γεύσεων για το εν λόγω γλυκό είναι άπειροι!
Σε 6 ποτήρια ή μπολ θρυμματίζω τα μπισκότα, καλύπτοντας τον πάτο τους. Σε ένα μπολ περνάω όλα μου τα υλικά και τη ζάχαρη λίγη-λίγη κι ανακατεύω ζωηρά ή χρησιμοποιώ για λίγο το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα μου. Προσθέτω την κρέμα πάνω από το μοιρασμένο μπισκότο και αφήνω το cheesecake στο ψυγείο για 4-5 ώρες, μέχρι να πήξει και να κρυώσει πολύ καλά η κρέμα. Αξίζει την αναμονή!
Όταν πια το γλυκό μου έχει κρυώσει καλά και είναι η ώρα του σερβιρίσματος, φτιάχνω το ζελέ με το οποίο θα καλύψω το cheesecake μου! Ανακατεύω τη μαρμελάδα με το νερό, να αραιωθεί λιγάκι (χωρίς να γίνει ζουμί) και αλείφω το γλυκό μου.
Αν θέλω μπορώ να πασπαλίσω πάνω από τα ποτήρια ή τα μπολ λίγα φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα.
Εάν θέλω, μπορώ να αντικαταστήσω τα φρούτα του δάσους με άλλα, όπως φράουλες ή κεράσια!
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Το καλό με το τσιζκέικ είναι ότι μπορείς να το επικαλύψεις με ό,τι γεύση μαρμελάδα θέλεις! Αλλά ακόμη και με φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα!
~
Μπορείτε αντί να φτιάξετε ένα μεγάλο τσιζκέικ, να πάρετε φορμίτσες ή μπολ και να προσφέρετε ατομικά στον κάθε καλεσμένο σας το γλυκό αυτό. Είναι πιο εντυπωσιακό έτσι.
Σερβίρεται δροσερό κατευθείαν από το ψυγείο!
~
Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε το τσιζκέικ με φύλλα λεμονιάς, αφού τα έχετε πλύνει.
Σερβίρουμε όταν το τσιζκέικ μας είναι κρύο, κατευθείαν από το ψυγείο, και η κομπόστα κερασιού ζεστή, κατευθείαν από το τηγάνι.