Συνταγές για γλυκά

Εύκολο και νόστιμο τσιζκέικ με λεμόνι

Συνταγή Εύκολο και νόστιμο τσιζκέικ με λεμόνι

Εύκολο και νόστιμο τσιζκέικ με λεμόνι

Κατηγορία: Πανακότα & Cheesecake

από το χρήστη: Φοίβη

Σερβίρεται δροσερό κατευθείαν από το ψυγείο!

~

Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε το τσιζκέικ με φύλλα λεμονιάς, αφού τα έχετε πλύνει.

Υλικά

Διαδικασία

για τη βάση:

Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα και τα πατάμε με ένα κουτάλι. Σε μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς όμως να το κάψουμε. Το ρίχνουμε στο μπολ μας, όπως και το ξύσμα, ανακατεύουμε και ταυτόχρονα σπάμε ό,τι μπισκότο μας έχει ξεφύγει. 

Χωρίς να βουτυρώσουμε ή να αλευρώσουμε περνάμε το μείγμα για τη βάση μας σε μια φόρμα με κούμπωμα, κατά προτίμηση (διάμετρος 24εκ.) ή σε μια ταρτιέρα. Στρώνουμε με τα δάχτυλα ή με ένα κουτάλι το μείγμα στον πάτο, ώστε να τον καλύψει καλά όλο, χωρίς να υπάρχουν κενά. Σκεπάζουμε τη φόρμα με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να σκληρύνει λίγο για 30'.

για την κρέμα:

Όση ώρα περιμένουμε να σφίξει η μπισκοτένια βάση, ετοιμάζουμε πανεύκολα την κρέμα μας: Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε από τις συσκευασίες τους τους δύο τύπους τυριών. Στίβουμε και ξύνουμε το λεμόνι μας για το άρωμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα ή με ένα κουτάλι, μέχρι να γίνουν πιο λεία τα τυριά μας. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και ξανα-ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μία λεία και ρευστή κρέμα. 

Βγάζουμε τη φόρμα με τη βάση από το ψυγείο, χύνουμε μέσα την κρέμα των τυριών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 25'-30'. Όταν ψηθεί το τσιζκέικ μας, έχει σταθεροποιηθεί η κρέμα από πάνω κι έχει αποκτήσει ένα ζεστό χρώμα το γλυκό μας. 

Το αφήνουμε να κρυώσει κι όταν κρυώσει καλά το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Προσωπικά, έχω παρατηρήσει ότι κάθε φορά που κάνω αυτό το πολύ εύκολο και αρωματικό γλυκό, αφού το βγάλω από το ψυγείο για να το σερβίρω, έχει σκάσει σε διάφορα σημεία στην επιφάνειά του, χωρίς όμως να είναι πηχτή η κρέμα του, ώστε να δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Πάντως η γεύση είναι άπαιχτη ακόμη και για μένα, που ψηφίζω σοκολάτα δαγκωτό!

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, φρούτα

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

Αν δε σκοπεύω να σερβίρω αμέσως το cheesecake μου, μπορώ να το σκεπάσω με μεμβράνη (χωρίς την επικάλυψη και τη διακόσμηση φυσικά) και να το αποθηκεύσω στο ψυγείο μου μέχρι 5 μέρες.
Πανακότα με αποξηραμένα φρούτα και αρωματική σως

κρέμα γάλακτος, τυρί, αποξηραμένα φρούτα, κρασί, φρούτα

Πανακότα με αποξηραμένα φρούτα και αρωματική σως

Η πανακότα είναι ένα ιδιαίτερα ελαφρύ γλυκό, το οποίο θα βρείτε σε διάφορες παραλλαγές γεύσεων!
Cheesecake με φρούτα του δάσους!

μπισκότα, αβγά, τυρί, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, φρούτα

Cheesecake με φρούτα του δάσους!

Εάν θέλω, μπορώ να αντικαταστήσω τα φρούτα του δάσους με άλλα, όπως φράουλες ή κεράσια!

~

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Τσιζκέικ

μπισκότα, τυρί, κρέμα γάλακτος, μαρμελάδα

Τσιζκέικ

Το καλό με το τσιζκέικ είναι ότι μπορείς να το επικαλύψεις με ό,τι γεύση μαρμελάδα θέλεις! Αλλά ακόμη και με φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα!

~

Μπορείτε αντί να φτιάξετε ένα μεγάλο τσιζκέικ, να πάρετε φορμίτσες  ή μπολ και να προσφέρετε ατομικά στον κάθε καλεσμένο σας το γλυκό αυτό. Είναι πιο εντυπωσιακό έτσι.

 

Πανακότα βερίκοκο

βερίκοκο, γάλα

Πανακότα βερίκοκο

Πολύ ελαφρύ γλυκό για όσους είναι σε... καραντίνα αλλά και όσους προτιμούν τις φρουτώδεις, light γεύσεις.
Τσιζκέικ made in USA με κεράσια!

μπισκότα, αβγά, τυρί, κρέμα γάλακτος, κεράσι, πορτοκάλι

Τσιζκέικ made in USA με κεράσια!

Σερβίρουμε όταν το τσιζκέικ μας είναι κρύο, κατευθείαν από το ψυγείο, και η κομπόστα κερασιού ζεστή, κατευθείαν από το τηγάνι.