Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 35'
Σερβίρει : 8-10
Ζαχαρονόμος : 4
Χρόνος αναμονής : 3 ώρες & 45' (φούρνος & ψυγείο)

Τσιζκέικ made in USA με κεράσια!

Κατηγορία: Πανακότα & Cheesecake

από το χρήστη: glykatzou

Σερβίρουμε όταν το τσιζκέικ μας είναι κρύο, κατευθείαν από το ψυγείο, και η κομπόστα κερασιού ζεστή, κατευθείαν από το τηγάνι. 

Υλικά

για τη βάση:

για την κρέμα:

για τη διακόσμηση με κεράσι:

ΦρούταCheesecakeΤυρίΤσιζκέικΚεράσιΚομπόστα

για τη βάση:

Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα και τα πατάμε με ένα κουτάλι. Σε μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς όμως να το κάψουμε. Το ρίχνουμε στο μπολ μας κι ανακατεύουμε, σπάζοντας ταυτόχρονα ό,τι μπισκότο μας έχει ξεφύγει. Στρώνουμε μια φόρμα, κατά προτίμηση με κούμπωμα και διάμετρο 24εκ., με τη βάση που μόλις φτιάξαμε, χωρίς να βουτυρώσουμε ή να αλευρώσουμε. Πατάμε με τα δάχτυλα ή με ένα κουτάλι, ώστε να καλυφτεί καλά η επιφάνεια. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 10' και περνάμε στη γέμιση.

για τη γέμιση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το τυρί με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με το σύρμα ή με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τα αβγά ένα-ένα και στο τέλος με προσοχή την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και σχηματίζουμε μία λεία κρέμα. Αδειάζουμε τη γέμιση επάνω στην ψημένη μπισκοτένια βάση και ψήνουμε στο φούρνο (είναι ήδη ζεστός) στους 170° C για 30'-35'. Η κρέμα μας θα πρέπει να πάρει ένα ζεστό χρώμα, όταν ψηθεί καλά. Όταν κρυώσει το γλυκό μας, το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, να κρυώσει καλά.

για τη διακόσμηση με κεράσι:

Πριν σερβίρουμε, ετοιμάζουμε την κομπόστα κεράσι ως εξής: Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα τα αφήνω να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 10'-15' ή μέχρι η κομπόστα μας να πιει σχεδόν τελείως το χυμό του πορτοκαλιού! Γαρνίρουμε το κρύο τσιζκέικ και το προσφέρουμε. 

~δοκίμασέ το!~