Κατηγορία: Πανακότα & Cheesecake
από το χρήστη: mbouclas
Το καλό με το τσιζκέικ είναι ότι μπορείς να το επικαλύψεις με ό,τι γεύση μαρμελάδα θέλεις! Αλλά ακόμη και με φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα!
~
Μπορείτε αντί να φτιάξετε ένα μεγάλο τσιζκέικ, να πάρετε φορμίτσες ή μπολ και να προσφέρετε ατομικά στον κάθε καλεσμένο σας το γλυκό αυτό. Είναι πιο εντυπωσιακό έτσι.
Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα καλά-καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Δουλεύουμε και με το χέρι, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που θα γίνει η βάση μας για το τσιζκέικ. Σε μια φόρμα με κούμπωμα κατά προτίμηση (20 εκ.) στρώνουμε τη βάση και την πατάμε καλά, να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10'-12'.
Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ -δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε το μίξερ- ανακατεύουμε ζωηρά τη ζάχαρη με το τυρί μας και την κρέμα γάλακτος που την προσθέτουμε λίγη-λίγη. Έχουμε βγάλει από το φούρνο τη βάση, η οποία έχει κρυώσει. Περιχύνω το μπισκότο με την κρέμα, φροντίζοντας να πάει παντού. Σκεπάζουμε με ένα φύλλο μεμβράνης κι αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, να παγώσει καλά το τσιζκέικ!
Σε μια κούπα ή μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το χλιαρό νερό, να γίνει ρευστή σα σιρόπι. Μόλις κρυώσει καλά το τσιζκέικ, το βγάζουμε από το ψυγείο και με ένα κουταλάκι ή σπάτουλα καλύπτουμε την επιφάνεια του με το μείγμα της μαρμελάδας. Εγώ προτιμώ τη μαρμελάδα με γεύση φρούτα του δάσους ή αν δε βρίσκω κεράσι. Αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι μαρμελάδα τραβά η όρεξή σας.
Εάν θέλω, μπορώ να αντικαταστήσω τα φρούτα του δάσους με άλλα, όπως φράουλες ή κεράσια!
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Σερβίρεται δροσερό κατευθείαν από το ψυγείο!
~
Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε το τσιζκέικ με φύλλα λεμονιάς, αφού τα έχετε πλύνει.
Σερβίρουμε όταν το τσιζκέικ μας είναι κρύο, κατευθείαν από το ψυγείο, και η κομπόστα κερασιού ζεστή, κατευθείαν από το τηγάνι.