Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 45'
Σερβίρει : 8-10
Ζαχαρονόμος : 4
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 2 ώρες & 20' (φούρνος & ψυγείο)

Cheesecake μπανάνας με σως καραμέλας και καρύδια

Κατηγορία: Πανακότα & Cheesecake

από το χρήστη: thomi

Γλυκό-εγγύηση κάθε φορά!
Υλικά

για το παντεσπάνι:

για την κρέμα:

για τη σως:

για τη διακόσμηση:

CheesecakeΜπισκότοΤυρίΤσιζκέικΚαρύδια ΠεκάνΜπανάνεςΚαβουρδίζω

για το παντεσπάνι:

Καβουρδίζω τους ξηρούς καρπούς: Τους βάζω σε ένα ταψάκι ή σε λαδόχαρτο και τους αφήνω για 7' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C. Σε ένα μπολ θρυμματίζω με το χέρι τα μπισκότα και προσθέτω το βούτυρο που έχω λιώσει σε μπρίκι. Ρίχνω και τα μισά καρύδια μου κι ανακατεύω για λίγο. 

Σε μια φόρμα με κούμπωμα στρώνω το μείγμα με τα μπισκότα, να σκεπάσει τον πάτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° C για 10'. 

για την κρέμα:

Κόβω σε κομμάτια τις μπανάνες και τις πολτοποιώ στο μπλέντερ. Εναλλακτικά, τις βάζω κομμένες στο μίξερ μου, προσθέτω και υπόλοιπα υλικά λίγα-λίγα και χτυπάω καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.  Στη φόρμα με το παντεσπάνι προσθέτω την κρέμα και με μια σπάτουλα τη στρώνω, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια. 

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 1 ώρα. Αφήνω το cheesecake μέσα στο φούρνο να κρυώσει, αντί να το βγάλω, γιατί αλλιώς είναι πιθανό να μου σπάσει η κρέμα. Αφού κρυώσει καλά, αφήνω το γλυκό μου 1 ώρα στο ψυγείο, να κρυώσει. 

για τη σως:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη, το βούτυρο και το σιρόπι και τα σιγοβράζω για 5' ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθούν και να δημιουργήσουν ένα γυαλιστερό σιρόπι. Προσθέτω στο κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, η οποία θα προκαλέσει αφρό στην αρχή, και συνεχίζω το ανακάτεμα. Ρίχνω και τα υπόλοιπα καρύδια και τη βανίλια και κατεβάζω από τη φωτιά. 

για το σερβίρισμα:

Πριν σερβίρω κόβω σε κομμάτια τις μπανάνες και στολίζω το cheesecake και περιχύνω το γλυκό μου αλλά και γύρω-γύρω από αυτό με τη σως. 

~Καλοφάγωτο φυσικά...~

 

Σχετικές συνταγές