Κατηγορία: Πανακότα & Cheesecake
από το χρήστη: thomi
Γλυκό-εγγύηση κάθε φορά!
Καβουρδίζω τους ξηρούς καρπούς: Τους βάζω σε ένα ταψάκι ή σε λαδόχαρτο και τους αφήνω για 7' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C. Σε ένα μπολ θρυμματίζω με το χέρι τα μπισκότα και προσθέτω το βούτυρο που έχω λιώσει σε μπρίκι. Ρίχνω και τα μισά καρύδια μου κι ανακατεύω για λίγο.
Σε μια φόρμα με κούμπωμα στρώνω το μείγμα με τα μπισκότα, να σκεπάσει τον πάτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° C για 10'.
Κόβω σε κομμάτια τις μπανάνες και τις πολτοποιώ στο μπλέντερ. Εναλλακτικά, τις βάζω κομμένες στο μίξερ μου, προσθέτω και υπόλοιπα υλικά λίγα-λίγα και χτυπάω καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη φόρμα με το παντεσπάνι προσθέτω την κρέμα και με μια σπάτουλα τη στρώνω, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 1 ώρα. Αφήνω το cheesecake μέσα στο φούρνο να κρυώσει, αντί να το βγάλω, γιατί αλλιώς είναι πιθανό να μου σπάσει η κρέμα. Αφού κρυώσει καλά, αφήνω το γλυκό μου 1 ώρα στο ψυγείο, να κρυώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη, το βούτυρο και το σιρόπι και τα σιγοβράζω για 5' ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθούν και να δημιουργήσουν ένα γυαλιστερό σιρόπι. Προσθέτω στο κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, η οποία θα προκαλέσει αφρό στην αρχή, και συνεχίζω το ανακάτεμα. Ρίχνω και τα υπόλοιπα καρύδια και τη βανίλια και κατεβάζω από τη φωτιά.
Πριν σερβίρω κόβω σε κομμάτια τις μπανάνες και στολίζω το cheesecake και περιχύνω το γλυκό μου αλλά και γύρω-γύρω από αυτό με τη σως.
Εάν θέλω, μπορώ να αντικαταστήσω τα φρούτα του δάσους με άλλα, όπως φράουλες ή κεράσια!
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Το καλό με το τσιζκέικ είναι ότι μπορείς να το επικαλύψεις με ό,τι γεύση μαρμελάδα θέλεις! Αλλά ακόμη και με φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα!
~
Μπορείτε αντί να φτιάξετε ένα μεγάλο τσιζκέικ, να πάρετε φορμίτσες ή μπολ και να προσφέρετε ατομικά στον κάθε καλεσμένο σας το γλυκό αυτό. Είναι πιο εντυπωσιακό έτσι.
Σερβίρεται δροσερό κατευθείαν από το ψυγείο!
~
Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε το τσιζκέικ με φύλλα λεμονιάς, αφού τα έχετε πλύνει.
Σερβίρουμε όταν το τσιζκέικ μας είναι κρύο, κατευθείαν από το ψυγείο, και η κομπόστα κερασιού ζεστή, κατευθείαν από το τηγάνι.