Κατηγορία: Διαίτης / Γιορτινά Γλυκίσματα
από το χρήστη: zefkili
Χτυπάμε το λάδι με την κανέλα, τα κοπανισμένα γαρύφαλλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Λιώνουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τον ρίχνουμε στο μείγμα του λαδιού λίγο-λίγο. Τον αφρό που θα κάνει η σόδα αρχικά και μετά το χυμό! Προσθέτουμε τη φρουκτόζη και το αλεύρι, κοσκινισμένο.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά της. Πλάθουμε τη ζύμη δίνοντας ό,τι σχήμα επιθυμούμε για τα μελομακάρονα.Ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο, βάζουμε μέσα λίγη γέμιση και κλείνουμε.
Αλείφουμε με βούτυρο μια λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 180° C. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρόλι. Με μια τρυπητή κουτάλα βουτάμε τα μελομακάρονα για 1 λεπτό να βράσουν και τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο. Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα και ψίχα φουντουκιού.
Μερικά μυστικά για να πετύχω τα μελομακάρονά μου, εδώ!