Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 30'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 5
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 25' (φούρνος)

Γεμιστά Μελομακάρονα

Κατηγορία: Διαίτης / Γιορτινά Γλυκίσματα

από το χρήστη: zefkili

Μια διαφορετική εκδοχή του γνωστού μελομακάρονου που αν και διαίτης θα σας λιγώσει! Απολαύστε αλλά με μέτρο.
Υλικά

για τη γέμιση:

για το σιρόπι:

για το πασπάλισμα: (προαιρετικά)

ΠρωτοχρονιάΧριστούγενναΓιορτινό ΓλυκόΠαραδοσιακό ΓλυκόΜελομακάροναΦρουκτόζη

για τα μελομακάρονα:

Χτυπάμε το λάδι με την κανέλα, τα κοπανισμένα γαρύφαλλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Λιώνουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τον ρίχνουμε στο μείγμα  του λαδιού λίγο-λίγο. Τον αφρό που θα κάνει η σόδα αρχικά και μετά το χυμό! Προσθέτουμε τη φρουκτόζη  και το αλεύρι, κοσκινισμένο. 

για τη γέμιση:

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά της. Πλάθουμε τη ζύμη δίνοντας ό,τι σχήμα επιθυμούμε για τα μελομακάρονα.Ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο, βάζουμε μέσα λίγη γέμιση και κλείνουμε.

Αλείφουμε με βούτυρο μια λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 180° C. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

για το σιρόπι:

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρόλι. Με μια τρυπητή κουτάλα βουτάμε τα μελομακάρονα για 1 λεπτό να βράσουν και τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο. Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα και ψίχα φουντουκιού.

Μερικά μυστικά για να πετύχω τα μελομακάρονά μου, εδώ!

Σχετικές συνταγές