Κατηγορία: Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Απολαυστικό σορμπέ με απίθανο χρώμα, υφή και γεύση. Ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι... Και σε παραλλαγές, φυσικά! ~ Είναι λίγο μπελάς στο φτιάξιμο, αλλά αξίζει τον κόπο.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το κρασί κι όταν ζεσταθεί καλά, προσθέτω τη ζάχαρη και τη γλυκόζη κι ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα λείο σιρόπι. Χαμηλώνω τη φωτιά.
Πλένω και καθαρίζω καλά τις φράουλες. Με τη βοήθεια του μπλέντερ τις πολτοποιώ και τις προσθέτω στην κατσαρόλα. Ανακατεύω καλά, μέχρι το μείγμα μου να γίνει ενιαίο.
Περνάω το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος, το σκεπάζω με μια μεμβράνη και το αφήνω στην κατάψυξη. Κάθε μία ώρα και για τρεις φορές βγάζω το μείγμα από την κατάψυξη και το χτυπάω ζωηρά στο μίξερ, όπως ακριβώς φτιάχνω χειροποίητο παγωτό. Το ξαναβάζω στην κατάψυξη και μετά από μία ώρα, επαναλαμβάνω τη διαδικασία. Επαναλαμβάνω μια τελευταία φορά και μετά το χτύπημα, δε βάζω το σορμπέ μου που έχει γίνει στην κατάψυξη, παρά το σερβίρω σε ποτήρια που έχω παγώσει καλά!
Εάν θέλω, μπορώ να το γαρνίρω με μερικές φράουλες κι ένα φυλλαράκι μέντας!
Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού κι έχοντας ως βάση τους το παγωτό.
~
Εκτός από τα μαρόν γλασέ, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας ξύσμα κουβερτούρας ή ακόμη και κομμάτια μαρέγκας!
Αν έχετε παγωτομηχανή, το να φτιάξει κανείς παγωτό είναι σχετικά απλή υπόθεση. Ακολυοθείς τις οδηγίες. Αλλιώς, θέλει υπομονή και χέρι το πράγμα. Αξίζει όμως μέχρι και την τελευταία κουταλιά. Και ιδίως ο συνδυασμός σοκολάτα-πορτοκάλι και δη σε σπιτική version... τα σπάει!!!