Κατηγορία: Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ
από το χρήστη: fanny-m
Για ένα πιο εντυπωσιακό κι εξωτικό σερβίρισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εσωτερικό του ανανά για το σορμπέ μας, αντί για μπολάκια ή ψηλά ποτήρια.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, το χυμό του λεμονιού και τη μέντα για 2'-3'. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε τον ανανά στο μπλέντερ. Προσθέτουμε λίγο από το σιρόπι μέντας και χτυπάμε ώστε να γίνει πολτός. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σιρόπι και ανακατεύουμε.
Αν έχουμε μηχανή παγωτού, φτιάχνουμε το σορμπέ σε αυτή, διαφορετικά παγώνουμε το σορμπέ στην κατάψυξη σε μεταλλικό σκεύος και βγάζουμε κι ανακατεύουμε κάθε 15'. Επαναλαμβάνουμε τουλάχιστον 6 φορές.
Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού κι έχοντας ως βάση τους το παγωτό.
~
Εκτός από τα μαρόν γλασέ, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας ξύσμα κουβερτούρας ή ακόμη και κομμάτια μαρέγκας!
Αν έχετε παγωτομηχανή, το να φτιάξει κανείς παγωτό είναι σχετικά απλή υπόθεση. Ακολυοθείς τις οδηγίες. Αλλιώς, θέλει υπομονή και χέρι το πράγμα. Αξίζει όμως μέχρι και την τελευταία κουταλιά. Και ιδίως ο συνδυασμός σοκολάτα-πορτοκάλι και δη σε σπιτική version... τα σπάει!!!