Συνταγές για γλυκά

Σεμιφρέντο φράουλα

Συνταγή Σεμιφρέντο φράουλα

Σεμιφρέντο φράουλα

Κατηγορία: Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού. 

Υλικά

Διαδικασία

Από το σύνολο της ζάχαρης, φυλάμε στην άκρη 1 κουταλιά της σούπας. Την υπόλοιπη τη χτυπάμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τους κρόκους των αβγών, σε κρέμα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με τη βανίλια. Σε ένα μπολάκι μουλιάζω τα φύλλα της ζελατίνης και τα αφήνω για λίγα λεπτά. Πριν πάρει βράση το γάλα μου, το χύνω στον κάδο του μίξερ κι ανακατεύω το μείγμα. Αφού ενωθούν όλα τα υλικά, τα μεταφέρω στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρω από τη φωτιά, πριν πάρει βράση. Στραγγίζω με τα χέρια τα φύλλα της ζελατίνης και τα προσθέτω στο μείγμα του κατσαρολιού. Ανακατεύω ζωηρά, να λιώσουν. Ρίχνω την κρέμα μου σε ένα καθαρό μπολ και τη σκεπάζω με μια μεμβράνη, η οποία φροντίζω να εφάπτεται πάνω στην κρέμα, ώστε να μη σχηματίσει πέτσα.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω την κρέμα γάλακτος μαζί με τη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρης, που έχω φυλάξει από την αρχή. Καθαρίζω τις φράουλες και είτε τις κόβω σε φετούλες ή τις πολτοποιώ στο μπλέντερ. Ενώνω τις φράουλες με την κρέμα γάλακτος κι αφού ανακατέψω, προσθέτω το μείγμα στην κρέμα που έφτιαξα στην αρχή. Ανακατεύω καλά και μεταφέρω το γλυκό μου σε μια φόρμα. Την σκεπάζω με μια μεμβράνη πολύ καλά και την αφήνω στην κατάψυξη για 1 βράδυ. 

Για να ξεφορμάρω, βουτάω με προσοχή τη φόρμα για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό κι αναποδογυρίζω σε πιατέλα!

~Καλοφάγωτο φυσικά...~

Σχετικές συνταγές

Σεμιφρέντο κάστανο

αβγά, κρέμα γάλακτος, κάστανα

Σεμιφρέντο κάστανο

Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού κι έχοντας ως βάση τους το παγωτό. 

~

Εκτός από τα μαρόν γλασέ, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας ξύσμα κουβερτούρας ή ακόμη και κομμάτια μαρέγκας!

 

Χειροποίητο παγωτό με χαλβά και καραμέλα!

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος, χαλβάς, σουσάμι

Χειροποίητο παγωτό με χαλβά και καραμέλα!

Ένα παγωτό σπιτικό ή ένα αγορασμένο καλής ποιότητας, που δεν έχει "ταλαιπωρηθεί" ιδιαίτερα, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη από 2 έως 4 μήνες.
"Γλώσσες" (μπισκοτάκια) παγωτού

σιμιγδάλι, αβγά

"Γλώσσες" (μπισκοτάκια) παγωτού

Η δόση είναι επαγγελματική, οπότε εάν δε σκοπεύουμε να ταΐσουμε λόχο ή να διοργανώσουμε παγωτό-πάρτυ, μπορούμε να κάνουμε μικρότερη.
Σορμπέ φράουλας με κόκκινο κρασί

κρασί, γλυκόζη, φράουλα, μέντα

Σορμπέ φράουλας με κόκκινο κρασί

Απολαυστικό σορμπέ με απίθανο χρώμα, υφή και γεύση. Ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι... Και σε παραλλαγές, φυσικά! ~ Είναι λίγο μπελάς στο φτιάξιμο, αλλά αξίζει τον κόπο.
Παγωτό φράουλα (χωρίς παγωτομηχανή)

φράουλα, ξύδι, κρέμα γάλακτος

Παγωτό φράουλα (χωρίς παγωτομηχανή)

Μη σας ξενίζει η ύπαρξη του μπαλσάμικου ξυδιού σε μια γλυκιά συνταγή. Στην προκειμένη, βοηθά στην ένταση της φράουλας. Μια δοκιμή θα σας πείσει.
γρανίτα λεμόνι

λεμόνι

γρανίτα λεμόνι

Ζήτω το λεμόνι. Τέλεια ιδέα για τις καυτές μέρες του θέρους. Ή επειδή έτσι γουστάρετε.
Σορμπέ ανανά

λεμόνι, μέντα, ανανάς

Σορμπέ ανανά

Για ένα πιο εντυπωσιακό κι εξωτικό σερβίρισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εσωτερικό του ανανά για το σορμπέ μας, αντί για μπολάκια ή ψηλά ποτήρια.
Παγωτό σοκολάτα-πορτοκάλι! (το αγαπημένο μου)

γαρίφαλο, κρέμα γάλακτος, γλυκόζη, γάλα

Παγωτό σοκολάτα-πορτοκάλι! (το αγαπημένο μου)

Αν έχετε παγωτομηχανή, το να φτιάξει κανείς παγωτό είναι σχετικά απλή υπόθεση. Ακολυοθείς τις οδηγίες. Αλλιώς, θέλει υπομονή και χέρι το πράγμα. Αξίζει όμως μέχρι και την τελευταία κουταλιά. Και ιδίως ο συνδυασμός σοκολάτα-πορτοκάλι και δη σε σπιτική version... τα σπάει!!!