Συνταγές για γλυκά

Παγωτό φράουλα (χωρίς παγωτομηχανή)

Συνταγή Παγωτό φράουλα (χωρίς παγωτομηχανή)

Παγωτό φράουλα (χωρίς παγωτομηχανή)

Κατηγορία: Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Μη σας ξενίζει η ύπαρξη του μπαλσάμικου ξυδιού σε μια γλυκιά συνταγή. Στην προκειμένη, βοηθά στην ένταση της φράουλας. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Υλικά

Διαδικασία

Στο μπλέντερ ή με το ειδικό εργαλείο πολτοποιώ τις πλυμένες φράουλες. Προσθέτω την άχνη και το ξύδι και συνεχίζω το ανακάτεμα στο μπλέντερ για λίγο. Αφήνω το μπολάκι με τις φράουλες στο ψυγείο, καλά σκεπασμένο με μεμβράνη για 1 ώρα. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή και λεία σαντιγί. Βγάζω τις φράουλες από το ψυγείο και ρίχνω το μείγμα στη σαντιγί. Αναδεύω με μια σπάτουλα. Σκεπάζω καλά τον κάδο με μεμβράνη και τον αφήνω στην κατάψυξη.

Κάθε 2 ώρες, βγάζω το μείγμα και το χτυπάω στο μίξερ. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία 3 φορές ή εν πάση περιπτώσει όσες περισσότερες φορές τόσο καλύτερα!

(η συνταγή είναι κοσκινισμένη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου)

~Καλοφάγωτο φυσικά...~




 

Σχετικές συνταγές

Σεμιφρέντο κάστανο

αβγά, κρέμα γάλακτος, κάστανα

Σεμιφρέντο κάστανο

Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού κι έχοντας ως βάση τους το παγωτό. 

~

Εκτός από τα μαρόν γλασέ, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας ξύσμα κουβερτούρας ή ακόμη και κομμάτια μαρέγκας!

 

Χειροποίητο παγωτό με χαλβά και καραμέλα!

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος, χαλβάς, σουσάμι

Χειροποίητο παγωτό με χαλβά και καραμέλα!

Ένα παγωτό σπιτικό ή ένα αγορασμένο καλής ποιότητας, που δεν έχει "ταλαιπωρηθεί" ιδιαίτερα, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη από 2 έως 4 μήνες.
"Γλώσσες" (μπισκοτάκια) παγωτού

σιμιγδάλι, αβγά

"Γλώσσες" (μπισκοτάκια) παγωτού

Η δόση είναι επαγγελματική, οπότε εάν δε σκοπεύουμε να ταΐσουμε λόχο ή να διοργανώσουμε παγωτό-πάρτυ, μπορούμε να κάνουμε μικρότερη.
Σορμπέ φράουλας με κόκκινο κρασί

κρασί, γλυκόζη, φράουλα, μέντα

Σορμπέ φράουλας με κόκκινο κρασί

Απολαυστικό σορμπέ με απίθανο χρώμα, υφή και γεύση. Ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι... Και σε παραλλαγές, φυσικά! ~ Είναι λίγο μπελάς στο φτιάξιμο, αλλά αξίζει τον κόπο.
Σεμιφρέντο φράουλα

αβγά, γάλα, κρέμα γάλακτος, φράουλα

Σεμιφρέντο φράουλα

Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού. 
γρανίτα λεμόνι

λεμόνι

γρανίτα λεμόνι

Ζήτω το λεμόνι. Τέλεια ιδέα για τις καυτές μέρες του θέρους. Ή επειδή έτσι γουστάρετε.
Σορμπέ ανανά

λεμόνι, μέντα, ανανάς

Σορμπέ ανανά

Για ένα πιο εντυπωσιακό κι εξωτικό σερβίρισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εσωτερικό του ανανά για το σορμπέ μας, αντί για μπολάκια ή ψηλά ποτήρια.
Παγωτό σοκολάτα-πορτοκάλι! (το αγαπημένο μου)

γαρίφαλο, κρέμα γάλακτος, γλυκόζη, γάλα

Παγωτό σοκολάτα-πορτοκάλι! (το αγαπημένο μου)

Αν έχετε παγωτομηχανή, το να φτιάξει κανείς παγωτό είναι σχετικά απλή υπόθεση. Ακολυοθείς τις οδηγίες. Αλλιώς, θέλει υπομονή και χέρι το πράγμα. Αξίζει όμως μέχρι και την τελευταία κουταλιά. Και ιδίως ο συνδυασμός σοκολάτα-πορτοκάλι και δη σε σπιτική version... τα σπάει!!!