Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 20'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Χρόνος αναμονής : πολλές ώρες κατάψυξη

Παγωτό φράουλα (χωρίς παγωτομηχανή)

Μη σας ξενίζει η ύπαρξη του μπαλσάμικου ξυδιού σε μια γλυκιά συνταγή. Στην προκειμένη, βοηθά στην ένταση της φράουλας. Μια δοκιμή θα σας πείσει.
Υλικά
ΚατάψυξηΜπλέντερΜπαλσάμικοΞύδι ΜπαλσάμικοΞίδιΞύδιΦρούταΦρέσκα ΦρούταΦράουλεςΦράουλαΠαγωτό ΦράουλαΠαγωτάΠαγωτό

Στο μπλέντερ ή με το ειδικό εργαλείο πολτοποιώ τις πλυμένες φράουλες. Προσθέτω την άχνη και το ξύδι και συνεχίζω το ανακάτεμα στο μπλέντερ για λίγο. Αφήνω το μπολάκι με τις φράουλες στο ψυγείο, καλά σκεπασμένο με μεμβράνη για 1 ώρα. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή και λεία σαντιγί. Βγάζω τις φράουλες από το ψυγείο και ρίχνω το μείγμα στη σαντιγί. Αναδεύω με μια σπάτουλα. Σκεπάζω καλά τον κάδο με μεμβράνη και τον αφήνω στην κατάψυξη.

Κάθε 2 ώρες, βγάζω το μείγμα και το χτυπάω στο μίξερ. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία 3 φορές ή εν πάση περιπτώσει όσες περισσότερες φορές τόσο καλύτερα!

(η συνταγή είναι κοσκινισμένη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου)

~Καλοφάγωτο φυσικά...~




 

Σχετικές συνταγές