Κατηγορία: Κέικ , Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού κι έχοντας ως βάση τους το παγωτό.
~
Εκτός από τα μαρόν γλασέ, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας ξύσμα κουβερτούρας ή ακόμη και κομμάτια μαρέγκας!
Ρίχνω στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μια σχεδόν λευκή κρέμα. Προσθέτουμε στο μπολ τον πουρέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την προσθέτουμε αναδεύοντας απαλά με μια σπάτουλα στο μείγμα μας με τα αβγά. Με το χέρι λιώνουμε σε κομματάκια τα μαρόν γλασέ και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Χωρίς να ανακατέψουμε μεταγγίζουμε σε μακρόστενη φόρμα.
Αφήνουμε αρκετές ώρες, μέχρι να παγώσει καλά το γλυκό μας. Πριν το σερβίρουμε ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα για ελάχιστα λεπτά σε καυτό νερό, και κόβουμε σε χοντρές φέτες ώστε να μη μας σπάσει το γλυκό.
Αν έχετε παγωτομηχανή, το να φτιάξει κανείς παγωτό είναι σχετικά απλή υπόθεση. Ακολυοθείς τις οδηγίες. Αλλιώς, θέλει υπομονή και χέρι το πράγμα. Αξίζει όμως μέχρι και την τελευταία κουταλιά. Και ιδίως ο συνδυασμός σοκολάτα-πορτοκάλι και δη σε σπιτική version... τα σπάει!!!