Συνταγές για γλυκά

Σεμιφρέντο κάστανο

Συνταγή Σεμιφρέντο κάστανο

Σεμιφρέντο κάστανο

Κατηγορία: Κέικ , Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού κι έχοντας ως βάση τους το παγωτό. 

~

Εκτός από τα μαρόν γλασέ, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας ξύσμα κουβερτούρας ή ακόμη και κομμάτια μαρέγκας!

 

Υλικά

Διαδικασία

Ρίχνω στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μια σχεδόν λευκή κρέμα. Προσθέτουμε στο μπολ τον πουρέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την προσθέτουμε αναδεύοντας απαλά με μια σπάτουλα στο μείγμα μας με τα αβγά. Με το χέρι λιώνουμε σε κομματάκια τα μαρόν γλασέ και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Χωρίς να ανακατέψουμε μεταγγίζουμε σε μακρόστενη φόρμα.

Αφήνουμε αρκετές ώρες, μέχρι να παγώσει καλά το γλυκό μας. Πριν το σερβίρουμε ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα για ελάχιστα λεπτά σε καυτό νερό, και κόβουμε σε χοντρές φέτες ώστε να μη μας σπάσει το γλυκό. 

Σχετικές συνταγές

Χειροποίητο παγωτό με χαλβά και καραμέλα!

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος, χαλβάς, σουσάμι

Χειροποίητο παγωτό με χαλβά και καραμέλα!

Ένα παγωτό σπιτικό ή ένα αγορασμένο καλής ποιότητας, που δεν έχει "ταλαιπωρηθεί" ιδιαίτερα, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη από 2 έως 4 μήνες.
"Γλώσσες" (μπισκοτάκια) παγωτού

σιμιγδάλι, αβγά

"Γλώσσες" (μπισκοτάκια) παγωτού

Η δόση είναι επαγγελματική, οπότε εάν δε σκοπεύουμε να ταΐσουμε λόχο ή να διοργανώσουμε παγωτό-πάρτυ, μπορούμε να κάνουμε μικρότερη.
Σορμπέ φράουλας με κόκκινο κρασί

κρασί, γλυκόζη, φράουλα, μέντα

Σορμπέ φράουλας με κόκκινο κρασί

Απολαυστικό σορμπέ με απίθανο χρώμα, υφή και γεύση. Ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι... Και σε παραλλαγές, φυσικά! ~ Είναι λίγο μπελάς στο φτιάξιμο, αλλά αξίζει τον κόπο.
Σεμιφρέντο φράουλα

αβγά, γάλα, κρέμα γάλακτος, φράουλα

Σεμιφρέντο φράουλα

Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού. 
Παγωτό φράουλα (χωρίς παγωτομηχανή)

φράουλα, ξύδι, κρέμα γάλακτος

Παγωτό φράουλα (χωρίς παγωτομηχανή)

Μη σας ξενίζει η ύπαρξη του μπαλσάμικου ξυδιού σε μια γλυκιά συνταγή. Στην προκειμένη, βοηθά στην ένταση της φράουλας. Μια δοκιμή θα σας πείσει.
γρανίτα λεμόνι

λεμόνι

γρανίτα λεμόνι

Ζήτω το λεμόνι. Τέλεια ιδέα για τις καυτές μέρες του θέρους. Ή επειδή έτσι γουστάρετε.
Σορμπέ ανανά

λεμόνι, μέντα, ανανάς

Σορμπέ ανανά

Για ένα πιο εντυπωσιακό κι εξωτικό σερβίρισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εσωτερικό του ανανά για το σορμπέ μας, αντί για μπολάκια ή ψηλά ποτήρια.
Παγωτό σοκολάτα-πορτοκάλι! (το αγαπημένο μου)

γαρίφαλο, κρέμα γάλακτος, γλυκόζη, γάλα

Παγωτό σοκολάτα-πορτοκάλι! (το αγαπημένο μου)

Αν έχετε παγωτομηχανή, το να φτιάξει κανείς παγωτό είναι σχετικά απλή υπόθεση. Ακολυοθείς τις οδηγίες. Αλλιώς, θέλει υπομονή και χέρι το πράγμα. Αξίζει όμως μέχρι και την τελευταία κουταλιά. Και ιδίως ο συνδυασμός σοκολάτα-πορτοκάλι και δη σε σπιτική version... τα σπάει!!!