Κατηγορία: Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ
από το χρήστη: glykatzou
Ζήτω το λεμόνι. Τέλεια ιδέα για τις καυτές μέρες του θέρους. Ή επειδή έτσι γουστάρετε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζω το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών. Ανακατεύω κι αφήνω το χυμό να κρυώσει τελείως.
Περνάω το χυμό από σίτα, έτσι ώστε να αφαιρέσω το ξύσμα, αφήνοντάς το να χυθεί μέσα σε ένα μεγάλο τάπερ. Βάζω το τάπερ στην κατάψυξη και το αφήνω για 2-3 ώρες.
Όταν έρθει η ώρα να το σερβίρω, το αφήνω για λίγη ώρα έξω από την κατάψυξη και κατόπιν το βοηθάω, σπάζοντας τον πάγο.
Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού κι έχοντας ως βάση τους το παγωτό.
~
Εκτός από τα μαρόν γλασέ, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας ξύσμα κουβερτούρας ή ακόμη και κομμάτια μαρέγκας!
Αν έχετε παγωτομηχανή, το να φτιάξει κανείς παγωτό είναι σχετικά απλή υπόθεση. Ακολυοθείς τις οδηγίες. Αλλιώς, θέλει υπομονή και χέρι το πράγμα. Αξίζει όμως μέχρι και την τελευταία κουταλιά. Και ιδίως ο συνδυασμός σοκολάτα-πορτοκάλι και δη σε σπιτική version... τα σπάει!!!