Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 25'
Σερβίρει : 4
Ζαχαρονόμος : 2
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : -

γλυκοπατάτα με δαμάσκηνα (χωρίς ζάχαρη!)

Κατηγορία: Διαίτης / Νηστίσιμα / Μους-Κρέμες / Διάφορα

από το χρήστη: Ορφέας

Ιδιαίτερο γλυκό, που αποφεύγει τη ζάχαρη και κοιτάζει τη γραμμή του!
Υλικά
ΠολτόςΠολτοποιώΞύσμα ΛεμονιούΞύσμαΑμπαρόριζαΞερά ΦρούταΑποξηραμένα ΦρούταΑποξηραμένα ΔαμάσκηναΞερά ΔαμάσκηναΔαμάσκηναΓλυκοπατάτεςΓλυκοπατάταΚρέμα

Καθαρίζω και κόβω τις γλυκοπατάτες σε ισόπαχες φέτες. Παίρνω τα φύλλα της αμπαρόριζας και την γλυκοπατάτα και τα βράζω μαζί. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες μου, τις πολτοποιώ, μαζί με το ξύσμα του λεμονιού (μπορώ να χρησιμοποιώ μισό λεμόνι, αν δε θέλω έντονη γεύση λεμονιού) και τη βανίλια. Προσθέτω και τα ξερά δαμάσκηνα και πολτοποιώ όλα τα υλικά μου καλά.

Γεμίζω μπολάκια και σερβίρω.

Σχετικές συνταγές

μους λεμόνι
Μους bitter
Μους ιταλική παταμπόμ
Μους γαλλική
Λευκή Μους
Ζάχαρη με άρωμα βανίλια
Χειροποίητα Marshmallows