Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 30'
Σερβίρει : 4
Ζαχαρονόμος : 2
Χρόνος αναμονής : 1 ώρα (ψυγείο)

μους λεμόνι

Κατηγορία: Μους-Κρέμες

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Στο συγκεκριμένο γλυκό όπως και σε όλες τις μους που φτιάχνω, μπορώ να χρησιμοποιήσω όποιο κρεμώδες τυρί κάνω κέφι: από ρικότα που έχει μια ιδιαίτερη "γεύση" και πηχτή υφή μέχρι το κλασικό Φιλαδέλφεια.

Υλικά
ΆρωμαΚρέμαΜουςΕλαφρύ

Χωρίζω τα αβγά. Βάζω μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση περίπου να βράσει. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τους κρόκους των αβγών, τη ζάχαρη και το ξύσμα. Όταν βράσει η κατσαρόλα με το νερό, βάζω μέσα το κατσαρολάκι (μέθοδος μπεν μαρί) με τα αβγά μου και χτυπάω με ένα μίξερ χειρός μέχρι να πάρει όγκο/αέρα η κρέμα μου. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω χώρια τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφρός. 

Στο κατσαρολάκι με τα αβγά, προσθέτω σιγά-σιγά τα χτυπημένα ασπράδια, το τυρί μου και το χυμό του λεμονιού κι ανακατεύω ζωηρά με μια σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις, να ομογενοποιηθεί. 

Βάζω τη μους σε ποτήρια ή μπολ κι αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να κρυώσει καλά. 

Σχετικές συνταγές

Μους bitter
Μους ιταλική παταμπόμ
Μους γαλλική
Λευκή Μους
Μους με αχλάδια