Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 30'
Σερβίρει : 8
Ζαχαρονόμος : 1
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 30' (ψυγείο)

Μους ιταλική παταμπόμ

Κατηγορία: Μους-Κρέμες

από το χρήστη: papadatos

Εκ του νόμου, 1 σοκολάτα πρέπει να περιέχει 31%-32% βούτυρο κακάο και περίπου 65% κακαόμαζα. Τα υπόλοιπα συστατικά είναι ζάχαρη, λεκιθίνη κλπ.

~

Για να διαπιστώσουμε εάν έχει δέσει το σιρόπι που ετοιμάζουμε: Σε ένα πιατάκι αφήνουμε να πέσει μια πολύ μικρή ποσότητα από το σιρόπι που ετοιμάζουμε/βράζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και χαράζουμε μια ευθεία με το κουτάλι ή το δάχτυλό μας. Εάν το σιρόπι ενωθεί, τότε δεν είναι έτοιμο ακόμη. Εάν η γραμμή, το κενό παραμείνει, τότε έχει "δέσει".

Υλικά
ΚουβερτούραΣοκολάταΜουςΚακάοΠαταμπόμΜους ΙταλικήΔιαδικασία ΠαταμπόμΛεκιθίνηΚακαόμαζα

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύω καλά και προσθέτω το καραμελόμετρο (θερμόμετρο καραμέλας). Όταν δείξει τους 121° C κατεβάζω από τη φωτιά. 

Λιώνω σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Βάζω στο μίξερ, στη γρήγορη ταχύτητα, τους κρόκους με τα ολόκληρα αβγά. Αφού έχουν αφρατέψει τα αβγά, βάζω στη χαμηλή ταχύτητα και προσθέτω την καραμέλα που έβρασα στην αρχή σιγά-σιγά. Έτσι επιτυγχάνω την παστερίωση και η διαδικασία αυτή ονομάζεται παταμπόμ. Προσθέτω στο όλο μείγμα μου και τη λιωμένη σοκολάτα κι ανακατεύω με ένα σύρμα όσο πιο απαλά γίνεται, για να μη χαθεί ο αέρας από τη μους! Βάζω στο ψυγείο για 30' να κρυώσει καλά. Είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα. 

~Δοκίμασέ το!~

 

 

 

Σχετικές συνταγές

μους λεμόνι
Μους bitter
Μους γαλλική
Λευκή Μους
Μους με αχλάδια