Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 20'
Σερβίρει : 8
Ζαχαρονόμος : 1
Χρόνος αναμονής : 1 ώρα (ψυγείο)

Κρεμ μπρουλέ αλλά με... σοκολάτα!

Κατηγορία: Μους-Κρέμες

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Η κρεμ μπρουλέ, δηλαδή η κρέμα καραμελέ είναι αγαπημένο γλυκό όλων. Σε αυτή τη διαφορετική εκδοχή υπερισχύει η σοκολάτα!
Υλικά

για το πασπάλισμα:

Λικέρ ΚαφέΚρεμ ΜπρουλέΚρέμα Καραμελέ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την κρέμα γάλακτος. Σπάω την κουβερτούρα σε κομμάτια, την προσθέτω στο κατσαρολάκι και ανακατεύοντας τα αφήνω να ζεσταθούν, να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη, να ασπρίσουν. Στο κατσαρολάκι προσθέτω την κρέμα των κρόκων και τέλος τη βανίλια και το λικέρ. Ανακατεύω απαλά σε χαμηλή ένταση στο μάτι μέχρι να πήξει η κρέμα μου.

Αφήνω λίγο να κρυώσει και μεταγγίζω σε μπολάκια ή φορμάκια. Βάζω στο ψυγείο να κρυώσει. Πριν σερβίρω την κρέμα την πασπαλίζω με ζάχαρη κι αν έχω φλόγιστρο την καψαλίζω. Εναλλακτικά μπορώ να χρησιμοποιήσω το γκριλ για λίγα λεπτά και με προσοχή. 

Σχετικές συνταγές

μους λεμόνι
Μους bitter
Μους ιταλική παταμπόμ
Μους γαλλική
Λευκή Μους
Μους με αχλάδια