Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 30'
Σερβίρει : 4
Ζαχαρονόμος : 2
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 30' (ψυγείο)

Λευκή Μους

Κατηγορία: Μους-Κρέμες

από το χρήστη: papadatos

Η φυσική βανίλια (κλωναράκι) μπαίνει πάντα στην αρχή ενός βρασμού για να απλώσει το άρωμά της και να βράσει καλά και η τεχνητή (στικ) πάντα στο τέλος, γιατί αν βράσει από την αρχή θα πικρίσει και θα χαλάσει το γλυκό μας!

~

Μπορώ να δώσω ό,τι γεύση και άρωμα θέλω στη συγκεκριμένη μους. Αν μου αρέσει το τσάι, τότε μόλις βράσει το νερό, στην αρχή, βουτάω το φακελάκι με το αφέψημα!

Υλικά

Βράζω το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια, εφόσον έχω φυσική, αλλιώς την αφήνω για το τέλος. Εάν έχω φυσική βανίλια, την προτιμώ. Μόλις βράσει το σιρόπι μου, σπάω μέσα στο κατσαρολάκι τους κρόκους έναν-έναν και τα βράζω όλα μαζί μέχρι να φτάσουν τους 82 βαθμούς. Επιτύχαμε παστερίωση!

Χτυπάω λίγο την κρέμα γάλακτος και την αφήνω στην άκρη. Βάζω το μείγμα της ζάχαρης με τα αβγά στο μίξερ απευθείας από τη φωτιά στη δυνατή ταχύτητα. Έχω βάλει τη ζελατίνη να μαλακώσει σε κρύο νερό μέσα σε ένα μπολ. Αφού κρυώσει και φουσκώσει το μείγμα των αβγών που χτυπάω τόση ώρα (για να πάρει αέρα), κατεβάζω στην πρώτη ταχύτητα του μίξερ. Στραγγίζω τις ζελατίνες και είτε τις λιώνω σε ελάχιστο ζεστό νερό ή μέσα στο ρούμι ή το Grand Marnier). Ρίχνω τις ζελατίνες αλλά και την μισοχτυπημένη κρέμα γάλακτος στα αβγά που έχουν φουσκώσει και χτυπάω ελάχιστα. Προς το τέλος ρίχνω και το στικ της βανίλιας, αν δεν έχω βάλει στην αρχή φυσική!

Σερβίρω τη λευκή μους σε ποτήρια, αφού την έχω κρυώσει καλά για ένα μισάωρο στο ψυγείο. 

~Δοκίμασέ το!~

 

 

Σχετικές συνταγές

μους λεμόνι
Μους bitter
Μους ιταλική παταμπόμ
Μους γαλλική
Μους με αχλάδια