Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 50'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 3
Χρόνος αναμονής : 3 ώρες (ψυγείο)

πικάντικη μους σοκολάτας

Κατηγορία: Μους-Κρέμες

από το χρήστη: glykatzou

Η κλασική μους σε μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή: πικάντικη και να καίει όσο πρέπει τον ουρανίσκο.
Υλικά

για τη μους:

για το γαρνίρισμα:

ΚακάοΆγλυκο ΚακάοΠιπέρι ΚαγιένΠιπέριΣαντιγύΣαντιγίΚρέμα ΓάλακτοςΜπεν ΜαρίΚουβερτούραΑλκοόλΛικέρ ΚαφέΛικέρΤσίλιΠικάντικη ΜουςΜους ΣοκολάταςΜους ΣοκολάταΜους ΣοκολάΜους

για τη μους:

Χωρίζω τα αβγά. Σε ένα μπολ ρίχνω τη ζάχαρη (1/4 κούπας) μαζί με το βούτυρο και λίγο νερό κι ανακατεύω ζωηρά με το σύρμα ή χρησιμοποιώ το μίξερ. Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα και μεταφέρω το μείγμα των κρόκων εκεί. Ανακατεύω ζωηρά κι όταν αρχίσει να πήζει, κατεβάζω. Αφήνω στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη (1/4 κούπας) σε μαρέγκα. Προσθέτω λίγη από την κουβερτούρα στη μαρέγκα κι ανακατεύω απαλά. Χύνω όλη τη σοκολάτα στο μείγμα κι ενώνω αναδεύοντας με μια σπάτουλα. Σκεπάζω με μεμβράνη το μπολ και φροντίζω να εφτάπτεται στην κρέμα, ώστε να μην κάνει πέτσα. Αφήνω τη μους στο ψυγείο για 3 ώρες να σφίξει.

για το γαρνίρισμα:

Πριν σερβίρω τη μους στους καλεσμένους μου, χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, στο μίξερ και γαρνίρω. Αν θέλω πασπαλίζω από πάνω με πιπέρι καγιέν και άγλυκο κακάο για ένα εντυπωσιακό θέαμα.

~δοκίμασέ το~!

Σχετικές συνταγές

μους λεμόνι
Μους bitter
Μους ιταλική παταμπόμ
Μους γαλλική
Λευκή Μους
Μους με αχλάδια