Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 40'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Χρόνος αναμονής : πολλές ώρες (ψυγείο)

Κρέμα γιαουρτιού με κομπόστα φράουλας

Κατηγορία: Μους-Κρέμες

από το χρήστη: Μαιρούλα

Αρωματική κρέμα που υποκλίνεται μπροστά στις φράουλες και το χυμό τους.
Υλικά

για την κρέμα:

για την κομπόστα φράουλας:

για τη διακόσμηση:

ΜυρωδικάΔυόσμοςΧυμός ΛεμονιούΧυμόςΤυρί ΜασκαρπόνεΚρεμώδες ΤυρίΤυρίΓιαούρτι ΣακούλαςΓιαούρτιΜέλιΘυμαρίσιο ΜέλιΦρέσκα ΦρούταΦρούταΚομπόστα ΦράουλαςΚομπόσταΦράουλεςΦράουλαΚρέμα ΓιαουρτιούΚρέμα ΦράουλαςΚρέμαΜους

για την κρέμα:

Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και την βανίλια. Ανακατεύουμε και βάζουμε στη φωτιά. Μόλις λιώσει το μέλι και πριν πάρει βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας, τα οποία προηγουμένως έχουμε μουσκέψει σε λίγο κρύο νερό και στραγγίσει, κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι ανακτεύοντας ζωηρά και τέλος το μασκαρπόνε. Όταν το μείγμα γίνει μια λεία κρέμα το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
 

για την κομπόστα φράουλας:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Κόβουμε τις φράουλες στα δύο, τις βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

για τη συναρμολόγηση:

Μοιράζουμε τις φράουλες σε μπολ ή ψηλά ποτήρια και περιχύνουμε με λίγο από το χυμό τους. Βουτάμε ένα κουτάλι σούπας σε ζεστό νερό, παίρνουμε όση κρέμα θέλουμε και τη σερβίρουμε πάνω από τις φράουλες.

για τη διακόσμηση:

Σερβίρουμε, γαρνίροντας με φυλλαράκια δυόσμου.


 

Σχετικές συνταγές

μους λεμόνι
Μους bitter
Μους ιταλική παταμπόμ
Μους γαλλική
Λευκή Μους
Μους με αχλάδια