Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 1 ώρα
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 5
Χρόνος αναμονής : -

Μους φράουλα

Κατηγορία: Gourmet Επιδόρπιο / Μους-Κρέμες

από το χρήστη: Ορφέας

Αν δε βρούμε πηκτίνη, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε χρησιμοποιώντας ελάχιστο κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό.

Υλικά

για τη διακόσμηση:

ΜουςΜους ΦράουλαΜους ΦράουλαςΦράουλαΦράουλεςΦρούταΦρέσκα ΦρούταΧυμόςΧυμός ΦράουλαςΆρωμαΠηκτίνηΠηκτίνη Μήλου

Πλένουμε και αφαιρούμε τα φυλλαράκια από τις φράουλες. Πολτοποιούμε πολύ καλά τις φράφουλες, έτσι ώστε να προκύψει 1 κιλό καθαρός χυμός (αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερες φράουλες). Λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνης με λίγο από το χυμό φράουλας, αφού τα έχουμε πρώτα μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό και στραγγίσει με τα χέρια. Ρίχνουμε τη λιωμένη ζελατίνα και την άχνη στο χυμό φράουλας.

Στο μίξερ χτυπάμε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη μους και προσθέτουμε σταδιακά τη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε την μαρέγκα στο μείγμα της φράουλας αναδεύοντας απαλά. Βάζουμε τη μους σε ατομικά μπολ ή τη μοιράζουμε σε ψηλά ποτήρια και την κρυώνουμε στο ψυγείο.

για τη διακόσμηση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε στη μέση. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τις φράουλες, τη ζάχαρη, την πηκτίνη, το χυμό φράουλας και την τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου πάρει βράση και δέσει.

Αδειάζουμε τη μαρμελάδα που μόλις φτιάαξαμε σε ένα σκεύος, το οποίο καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει. Με αυτό γλασάρουμε τη δροσερή φραουλένια μους.

Σχετικές συνταγές

μους λεμόνι
Μους bitter
Μους ιταλική παταμπόμ
Μους γαλλική
Λευκή Μους
Μους με αχλάδια