Κατηγορία: Μους-Κρέμες , Βασικές Κρέμες-Γέμιση
από το χρήστη: glykatzou
Ιδιαίτερα αρωματική κρέμα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γέμιση σε κρέπες, τάρτες κλπ..
Ρίχνω τις σταφίδες σε ένα μπολάκι και τις μουσκεύω με το λικέρ περγαμόντο και το ανθόνερο. Τις αφήνω να τραβήξουν. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και τη μισή ποσότητα της ζάχαρης. Ανακατεύω κι αφήνω να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα χτυπάω με το σύρμα ή με ένα πιρούνι τους κρόκους και τα αβγά με το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη. Αφού ζεσταθεί το γάλα, ρίχνω λίγη ποσότητα στα αβγά κι ανακατεύω ζωηρά. Μεταφέρω όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και το αφήνω να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν πήξει η κρέμα, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο, το γλυκό του κουταλιού ψιλοκομμένο και τέλος τη βανίλια. Ανακατεύω καλά να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτω και τις σταφίδες στραγγισμένες κι ανακατεύω άλλη μια γύρα να πάνε παντού.
Όταν ανακατεύω κουβερτούρα χρησιμοποιώ πάντα ξύλινη κουτάλα, αλλιώς μπαίνει μέσα αέρας και θα δημιουργηθούν φουσκάλες.
Αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες, όπως και στο περιβόητο μιλφέιγ.
~
Εάν αντί για τα αβγά, χρησιμοποιήσω μόνο τους κρόκους, έχω κρέμα για να γεμίσω τρίγωνα Πανοράματος!
Εάν προτιμώ την κρέμα μου πιο γλυκιά, μπορώ φυσικά να προσθέσω περισσότερη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας και κάνοντας!
Ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι μεταλλικός, για να μη μου τον κάψει η θερμοκρασία του σιροπιού.
~
Με την ιταλική μαρέγκα μπορώ να ψήσω μαρεγκάκια!
~
Γαρνίρω με την ιταλική μαρέγκα τούρτες και μετά με το φλόγιστρο τις καίω για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.