Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 20'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 3
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : αρκετές ώρες στο ψυγείο
my Comments : προσοχή να διαλυθούν καλά οι ζελατίνες, αλλιώς θα υπάρχουν κομπάκια!

μους λεμονιού

Κατηγορία: Μους-Κρέμες

από το χρήστη: Φοίβη

Αφράτη, αρωματική και ντελικάτη μους για ένα εντυπωσιακό τραπέζι.
~
Γρήγορο γλυκό μέτριας γλυκύτητας, που θέλει όμως προσοχή στη διάλυση της ζελατίνης. Αν δεν την διαλύσετε τελείως σε λίγο καυτό νερό (αφού πρώτα τη μουλιάσετε σε κρύο), η μους σας θα έχει μέσα δυσάρεστα γρομπαλάκια που δεν μασιούνται. Άρα, θέλει χέρι και γρήγορο ανακάτεμα. 

Υλικά
Μους ΛεμονιούΜους ΛεμόνιΜουςΣαντιγύΣαντιγίΜαρέγκαΕσπεριδοειδήΚρέμα ΓάλακτοςΧυμός ΛεμονιούΧυμόςΞύσμα ΛεμονιούΞύσμαΛεμόνιαΛεμόνιΆρωμα

Στίβω τα λεμόνια κι αφαιρώ το ξύσμα τους. Μουλιάζω σε λίγο κρύο νερό τις ζελατίνες. Τις στραγγίζω και τις διαλύω πολύ καλά σε λίγο καυτό νερό. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τους κρόκους με τα 3/4 της μετρημένης ζάχαρης, σε μαρέγκα. Προς το τέλος συμπληρώνω τον χυμό του λεμονιού και τις ζελατίνες. Χτυπάω να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σβήνω το μίξερ και προσθέτω στον χυλό το ξύσμα του λεμονιού.

Σε άλλο κάδο χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτω στη σαντιγί όλο το μείγμα κι αναδεύω με μια σπάτουλα, να μη χαθεί ο αέρας. Σε άλλο κάδο, χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη, σε σφιχτή μαρέγκα. Μόλις σχηματιστεί η μαρέγκα, την ενώνω με το προηγούμενο μείγμα κι αναδεύω απαλά με τη σπάτουλα και πάλι, ώστε να μη χαθεί ο όγκος της μους.

Μοιράζω τη μους λεμονιού σε ποτήρια ή μπολ και την αφήνω στο ψυγείο αρκετές ώρες, να κρυώσει καλά και να σφίξει.

~γιαμ γιαμ~

 

Σχετικές συνταγές

μους λεμόνι
Μους bitter
Μους ιταλική παταμπόμ
Μους γαλλική
Λευκή Μους
Μους με αχλάδια