Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 35'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 3
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : -

ρυζόγαλο

Κατηγορία: Μους-Κρέμες / Διάφορα

από το χρήστη: Ορφέας

Το αγαπημένο ρυζόγαλο που μου 'φτιαχνε η γιαγιά μου, με πολλή αγάπη... Το ίδιο απολαυστικό κι εθιστικό, κρύο όσο και ζεστό.
Υλικά

για τη διακόσμηση:

Παραδοσιακό ΓλυκόΚορν ΦλάουρΡύζι ΓλασέΡύζιΡυζόγαλο

Βράζω πολύ καλά το ρύζι με το νερό, να το ρουφήξει όλο. Σε μια κατσαρόλα βράζω το γάλα με τη ζάχαρη κι ανακατεύω να λιώσουν οι κόκκοι. Σε ένα μπολάκι παίρνω λίγο από το ζεστό γάλα και λιώνω το κορν φλάουρ. Προσθέτω στο γάλα το ρύζι και τέλος το κορν φλάουρ. Ανακατεύω 2-3 γύρες και αποσύρω από τη φωτιά.

Αφήνω το ρυζόγαλο να κρυώσει.

για τη διακόσμηση:

Μόλις αρχίσει να σχηματίζει πέτσα το ρυζόγαλο, το πασπαλίζω με μπόλικη κανελίτσα.

 

Σχετικές συνταγές