Κατηγορία: Μους-Κρέμες , Gourmet Επιδόρπιο
από το χρήστη: glykatzou
Το αλεύρι που παρασκευάζεται από την πρώτη ύλη του φοίνικα sago είναι ευρέως διαδεδομένο σε ασιατικές χώρες, όπως η Μαλαισία και η Νέα Γουινέα. Ιδιαίτερα θρεπτικό, έχει τη δική του γεύση και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία από τηγανίτες, πουτίγκες κλπ.. Μοιάζει αρκετά με τους κόκους της ταπιόκα και σιγά-σιγά φτάνει και στη Δύση, όπου χρησιμοποιείται συχνά ως πηκτικό σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική.
~
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι sago με ταπιόκα. Αν δυσκολευτούμε, χρησιμοποιούμε πατατάλευρο ή κορν φλάουρ.
~
θερμίδες: 385 cals ανά μερίδα
Αφήνω τις σταφίδες να μουλιάσουν καλά-καλά σε ένα μπολάκι με νερό, μέχρι να φουσκώσουν. Βυθίζω τους κόκους του αλευριού sago σε ζεστό νερό και τους αφήνω να μαλακώσουν για 5'-7'. Σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνω το γάλα με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου διαλυθεί καλά η ζάχαρή μου. Προσθέτω το κάρδαμο και το μουλιασμένο αλεύρι κι αφήνω το μείγμα να σιγοβράσει για 15'-20'.
Ελέγχω τη γεύση από το μείγμα κι αν το θέλω πιο γλυκό, προσθέτω κατά βούληση ζάχαρη. Πριν σερβίρω την πουτίγκα μου, στραγγίζω καλά τις σταφίδες και τις αναμειγνύω με τα υπόλοιπα υλικά μου.
Καθαρίζω και κόβω το φρέσκο μάνγκο σε φετούλες. Σερβίρω την πουτίγκα είτε ζεστή είτε κρύα. Ό,τι κάνω κέφι.
Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!
~
Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!
~
Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Ιδιαίτερα αρωματικό cheesecake που είναι μπελαλίδικο και χρονοβόρο, αξίζει όμως ασυζητητί τον κόπο. Εάν το φτιάξετε μια φορά, θα θέλετε να το ξανακάνετε.
~
Το ανακάλυψα παλιότερα στο Internet, όταν ήθελα να τολμήσω ένα γλυκό με λεμόνι lime και τη βρήκα τη συνταγή γραμμένη στα Αγγλικά. Τελικά ανακαλύπτεις όντως διαμαντάκια εδώ μέσα!
~
Το έχω αποτολμήσει σε διαφορετικούς φούρνους, όπου έπρεπε να προσέξω την ένταση της θερμοκρασίας ή πήγαινα στα τυφλά, αλλά κάθε φορά ήταν... νικητήρια.
Τα τηγανητά γλυκά καλό είναι να καταλώνονται πάντοτε αυθημερόν!
~
Μπορούμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε αντί για κεράσια άλλα φρούτα.