Κατηγορία: Gourmet Επιδόρπιο , Διάφορα
από το χρήστη: glykatzou
Τα τηγανητά γλυκά καλό είναι να καταλώνονται πάντοτε αυθημερόν!
~
Μπορούμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε αντί για κεράσια άλλα φρούτα.
Στον κάδο του μίξερ και στη χαμηλή ταχύτητα χτυπάω τα ασπράδια ένα-ένα, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα. Σε άλλο κάδο χτυπάω τους κρόκους, μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτω λίγο-λίγο το γάλα και το αλεύρι καλά κοσκινισμένο. Συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου. Ρίχνω στο μείγμα με τους κρόκους τη μαρέγκα τμηματικά και αναδεύω με μια σπάτουλα, μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα. Σκεπάζω το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί για 40'.
Σε ένα μπολ ή σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύω τη ζάχαρη με την κανέλα, μέσα στα οποία θα ρολάρω τα ψημένα κεράσια σε λίγο και το αφήνω στην άκρη.
Πλένω καλά τα κεράσια και με το ειδικό εργαλείο, αφαιρώ τον πυρήνα τους. Βγάζω τη μεμβράνη από το μπολ με το κουρκούτι κι ανακατεύω για λίγο. Βάζω ηλιέλαιο ή άλλο λάδι σε ένα τηγάνι κι όταν κάψει βουτάω με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα κεράσια πρώτα στο κουρκούτι και μετά στο τηγάνι και τα αφήνω, αναποδογυρίζοντάς τα να τηγανιστούν για ελάχιστα λεπτά. Όταν πάρουν χρώμα τα τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί κι επαναλαμβάνω τη διαδικασία για όλα τα κεράσια. Τηγανίζω-τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί-ρολάρω όσο είναι ζεστά τα κεράσια μέσα στην πούδρα της ζάχαρης-και αφήνω ξανά στο απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ ρίχνω την κρέμα γάλακτος και το λικέρ (εάν θέλω αυξομειώνω τη δόση) και με ένα πιρούνι ή σύρμα ανακατεύω ζωηρά για λίγη ώρα.
Βάζω τα κεράσια όσο είναι ζεστά σε μπολ ή πιατέλα, τα περιχύνω με τη σως και σερβίρω!
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!