Κατηγορία: Gourmet Επιδόρπιο / Διάφορα
από το χρήστη: glykatzou
Τα τηγανητά γλυκά καλό είναι να καταλώνονται πάντοτε αυθημερόν!
~
Μπορούμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε αντί για κεράσια άλλα φρούτα.
Στον κάδο του μίξερ και στη χαμηλή ταχύτητα χτυπάω τα ασπράδια ένα-ένα, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα. Σε άλλο κάδο χτυπάω τους κρόκους, μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτω λίγο-λίγο το γάλα και το αλεύρι καλά κοσκινισμένο. Συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου. Ρίχνω στο μείγμα με τους κρόκους τη μαρέγκα τμηματικά και αναδεύω με μια σπάτουλα, μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα. Σκεπάζω το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί για 40'.
Σε ένα μπολ ή σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύω τη ζάχαρη με την κανέλα, μέσα στα οποία θα ρολάρω τα ψημένα κεράσια σε λίγο και το αφήνω στην άκρη.
Πλένω καλά τα κεράσια και με το ειδικό εργαλείο, αφαιρώ τον πυρήνα τους. Βγάζω τη μεμβράνη από το μπολ με το κουρκούτι κι ανακατεύω για λίγο. Βάζω ηλιέλαιο ή άλλο λάδι σε ένα τηγάνι κι όταν κάψει βουτάω με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα κεράσια πρώτα στο κουρκούτι και μετά στο τηγάνι και τα αφήνω, αναποδογυρίζοντάς τα να τηγανιστούν για ελάχιστα λεπτά. Όταν πάρουν χρώμα τα τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί κι επαναλαμβάνω τη διαδικασία για όλα τα κεράσια. Τηγανίζω-τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί-ρολάρω όσο είναι ζεστά τα κεράσια μέσα στην πούδρα της ζάχαρης-και αφήνω ξανά στο απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ ρίχνω την κρέμα γάλακτος και το λικέρ (εάν θέλω αυξομειώνω τη δόση) και με ένα πιρούνι ή σύρμα ανακατεύω ζωηρά για λίγη ώρα.
Βάζω τα κεράσια όσο είναι ζεστά σε μπολ ή πιατέλα, τα περιχύνω με τη σως και σερβίρω!