Συνταγές για γλυκά

Κρυσταλλωμένα ανθάκια & πέταλα

Συνταγή Κρυσταλλωμένα ανθάκια & πέταλα

Κρυσταλλωμένα ανθάκια & πέταλα

Κατηγορία: Διάφορα , Gourmet Επιδόρπιο

από το χρήστη: Φοίβη

Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!

~

Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς. 

Υλικά

Διαδικασία

Διαλέγουμε σε ένα μπολ τα άνθη ή πέταλα που θέλουμε να κρυσταλλώσουμε: πασχαλιές, βιολέτες, ανθάκια λεμονιάς, πέταλα ρόδου... Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με ένα πιρούνι πρόχειρα το ασπράδι με ελάχιστο νερό. Σε ένα άλλο μπολ ή πιάτο ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη. Παίρνουμε τα ανθάκια ή/και τα πέταλα, τα βουτάμε στο μπολ με το αβγό ή τα περιλούζουμε με ένα κουτάλι ή πινέλο, τα ρολάρουμε μέσα στην άχνη ζάχαρη, τα τινάζουμε ελαφρώς να φύγει η περιττή ποσότητα και τα τοποθετούμε σε λαδόχαρτο ή απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. 

Μετά από 30' περίπου, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο, στους 150° C και τα αφήνουμε για κάποια λεπτά μέχρι να κρυσταλλώσουν. Τα ελέγχουμε τακτικά και θυμόμαστε να μπλοκάρουμε την πόρτα του φούρνου με κάποιο μεταλλικό ή ξύλινο αντικείμενο, ώστε να μην κλείνει ερμητικά.

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, φρούτα

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

Αν δε σκοπεύω να σερβίρω αμέσως το cheesecake μου, μπορώ να το σκεπάσω με μεμβράνη (χωρίς την επικάλυψη και τη διακόσμηση φυσικά) και να το αποθηκεύσω στο ψυγείο μου μέχρι 5 μέρες.
Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

αβγά, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, γάλα

Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

Ένα γλυκό με ιδιαίτερη εμφάνιση, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με ό,τι γεύση και υλικό θέλετε.
Κρυσταλλωμένα άνθη για διακόσμηση

λουλούδια

Κρυσταλλωμένα άνθη για διακόσμηση

 

Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!

~

Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς. 

Cheesecake με άρωμα lime - Η έκπληξη!

αβγά, lime, μπισκότα, τυρί, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι

Cheesecake με άρωμα lime - Η έκπληξη!

Ιδιαίτερα αρωματικό cheesecake που είναι μπελαλίδικο και χρονοβόρο, αξίζει όμως ασυζητητί τον κόπο. Εάν το φτιάξετε μια φορά, θα θέλετε να το ξανακάνετε. 

~

Το ανακάλυψα παλιότερα στο Internet, όταν ήθελα να τολμήσω ένα γλυκό με λεμόνι lime και τη βρήκα τη συνταγή γραμμένη στα Αγγλικά. Τελικά ανακαλύπτεις όντως διαμαντάκια εδώ μέσα!

~

Το έχω αποτολμήσει σε διαφορετικούς φούρνους, όπου έπρεπε να προσέξω την ένταση της θερμοκρασίας ή πήγαινα στα τυφλά, αλλά κάθε φορά ήταν... νικητήρια. 

Μαρέγκες κακάκο της υψηλής κοινωνίας!

αβγά, κρέμα γάλακτος, τυρί, βατόμουρα, λουλούδια

Μαρέγκες κακάκο της υψηλής κοινωνίας!

Εντυπωσιακές μπουκιές με ομορφαίνουν το τραπέζι και μπορείτε να τις απολαύσετε και solo αλλά και ως συνοδευτικό με το τσάι ή τον καφέ.
Μπισκότα με παγωτό και ζαχαρωμένα βατόμουρα

αβγά, παγωτό, βατόμουρα

Μπισκότα με παγωτό και ζαχαρωμένα βατόμουρα

Εντυπωσιακές μπουκιές με ομορφαίνουν το τραπέζι και μπορείτε να τις απολαύσετε και solo αλλά και ως συνοδευτικό με το τσάι ή τον καφέ.
Κεράσι στο... τηγάνι

αβγά, γάλα, κεράσι, λάδι, κρέμα γάλακτος, λικέρ

Κεράσι στο... τηγάνι

Τα τηγανητά γλυκά καλό είναι να καταλώνονται πάντοτε αυθημερόν!

~

Μπορούμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε αντί για κεράσια άλλα φρούτα.

Φοντύ σοκολάτας

λευκή σοκολάτα, κρέμα γάλακτος, γάλα, αλκοόλ, φράουλα

Φοντύ σοκολάτας

Fondue θα πει λιωμένο και λίγοι μπορούν να αντισταθούν σε φράουλες ντιπαρισμένες σε λιωμένη, ζεστή σοκολάτα! Εσείς;