Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 25'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : -
Χρόνος αναμονής : 1 ώρα (αναμονή & φούρνος)

Κρυσταλλωμένα ανθάκια & πέταλα

Κατηγορία: Διάφορα / Gourmet Επιδόρπιο

από το χρήστη: Φοίβη

Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!

~

Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς. 

Υλικά
ΆνθηΚρυσταλλωμένα ΆνθηΠέταλαΚρυσταλλωμένα Πέταλα

Διαλέγουμε σε ένα μπολ τα άνθη ή πέταλα που θέλουμε να κρυσταλλώσουμε: πασχαλιές, βιολέτες, ανθάκια λεμονιάς, πέταλα ρόδου... Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με ένα πιρούνι πρόχειρα το ασπράδι με ελάχιστο νερό. Σε ένα άλλο μπολ ή πιάτο ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη. Παίρνουμε τα ανθάκια ή/και τα πέταλα, τα βουτάμε στο μπολ με το αβγό ή τα περιλούζουμε με ένα κουτάλι ή πινέλο, τα ρολάρουμε μέσα στην άχνη ζάχαρη, τα τινάζουμε ελαφρώς να φύγει η περιττή ποσότητα και τα τοποθετούμε σε λαδόχαρτο ή απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. 

Μετά από 30' περίπου, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο, στους 150° C και τα αφήνουμε για κάποια λεπτά μέχρι να κρυσταλλώσουν. Τα ελέγχουμε τακτικά και θυμόμαστε να μπλοκάρουμε την πόρτα του φούρνου με κάποιο μεταλλικό ή ξύλινο αντικείμενο, ώστε να μην κλείνει ερμητικά.

~δοκίμασέ το!~