Κατηγορία: Διάφορα , Gourmet Επιδόρπιο , Finger... Dessert!
από το χρήστη: papadopoulos
Fondue θα πει λιωμένο και λίγοι μπορούν να αντισταθούν σε φράουλες ντιπαρισμένες σε λιωμένη, ζεστή σοκολάτα! Εσείς;
Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα ή τη λευκή σοκολάτα. Σε ένα κατσαρολάκι ενώνω την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το αλκοόλ και μόλις ζεσταθεί το μείγμα, το χύνω στη σοκολάτα. Ανακατεύω ζωηρά και βουτάω μέσα τις φράουλες ή άλλο φρούτο, αν θέλω.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!