Συνταγές για γλυκά

Κρυσταλλωμένα άνθη για διακόσμηση

Συνταγή Κρυσταλλωμένα άνθη για διακόσμηση

Κρυσταλλωμένα άνθη για διακόσμηση

Κατηγορία: Διάφορα , Gourmet Επιδόρπιο

από το χρήστη: Φοίβη

 

Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!

~

Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς. 

Υλικά

Διαδικασία

 

Σε ένα κατσαρόλι βράζω το νερό με τη ζάχαρη κι ανακατεύω καλά με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Για να διαπιστώσουμε εάν έχει δέσει το σιρόπι που ετοιμάζουμε: Σε ένα πιατάκι αφήνουμε να πέσει μια πολύ μικρή ποσότητα από το σιρόπι που ετοιμάζουμε/βράζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και χαράζουμε μια ευθεία με το κουτάλι ή το δάχτυλό μας. Εάν το σιρόπι ενωθεί, τότε δεν είναι έτοιμο ακόμη. Εάν η γραμμή, το κενό παραμείνει, τότε έχει "δέσει".

Έχουμε συγκεντρώσει σε ένα μπολ τα ανθάκια ή/και πέταλα που θέλουμε να κρυσταλλώσουμε: πασχαλιές, βιολέτες, ανθάκια λεμονιάς, ροδοπέταλα. Τα βουτάμε μέσα στο σιρόπι είτε με ένα κουτάλι είτε χρησιμοποιώντας το τσιμπιδάκι με το οποίο βγάζουμε τα φρύδια μας! Τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν λιγάκι και μετά τα μεταφέρουμε σε λαδόχαρτο. 
 
Ανάβουμε το φούρνο στους 150° C, τοποθετούμε τα άνθη και πέταλα σε ένα ταψάκι και τα αφήνουμε για κάποια ώρα μέχρι να κρυσταλλώσουν καλά. Τα ελέγχουμε. Και θυμόμαστε να αφήσουμε την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή, σφηνώνοντας κάποιο μεταλλικό ή ξύλινο αντικείμενο στο άνοιγμα. 
 

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, φρούτα

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

Αν δε σκοπεύω να σερβίρω αμέσως το cheesecake μου, μπορώ να το σκεπάσω με μεμβράνη (χωρίς την επικάλυψη και τη διακόσμηση φυσικά) και να το αποθηκεύσω στο ψυγείο μου μέχρι 5 μέρες.
Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

αβγά, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, γάλα

Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

Ένα γλυκό με ιδιαίτερη εμφάνιση, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με ό,τι γεύση και υλικό θέλετε.
Κρυσταλλωμένα ανθάκια & πέταλα

αβγά, λουλούδια

Κρυσταλλωμένα ανθάκια & πέταλα

Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!

~

Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς. 

Cheesecake με άρωμα lime - Η έκπληξη!

αβγά, lime, μπισκότα, τυρί, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι

Cheesecake με άρωμα lime - Η έκπληξη!

Ιδιαίτερα αρωματικό cheesecake που είναι μπελαλίδικο και χρονοβόρο, αξίζει όμως ασυζητητί τον κόπο. Εάν το φτιάξετε μια φορά, θα θέλετε να το ξανακάνετε. 

~

Το ανακάλυψα παλιότερα στο Internet, όταν ήθελα να τολμήσω ένα γλυκό με λεμόνι lime και τη βρήκα τη συνταγή γραμμένη στα Αγγλικά. Τελικά ανακαλύπτεις όντως διαμαντάκια εδώ μέσα!

~

Το έχω αποτολμήσει σε διαφορετικούς φούρνους, όπου έπρεπε να προσέξω την ένταση της θερμοκρασίας ή πήγαινα στα τυφλά, αλλά κάθε φορά ήταν... νικητήρια. 

Μαρέγκες κακάκο της υψηλής κοινωνίας!

αβγά, κρέμα γάλακτος, τυρί, βατόμουρα, λουλούδια

Μαρέγκες κακάκο της υψηλής κοινωνίας!

Εντυπωσιακές μπουκιές με ομορφαίνουν το τραπέζι και μπορείτε να τις απολαύσετε και solo αλλά και ως συνοδευτικό με το τσάι ή τον καφέ.
Μπισκότα με παγωτό και ζαχαρωμένα βατόμουρα

αβγά, παγωτό, βατόμουρα

Μπισκότα με παγωτό και ζαχαρωμένα βατόμουρα

Εντυπωσιακές μπουκιές με ομορφαίνουν το τραπέζι και μπορείτε να τις απολαύσετε και solo αλλά και ως συνοδευτικό με το τσάι ή τον καφέ.
Κεράσι στο... τηγάνι

αβγά, γάλα, κεράσι, λάδι, κρέμα γάλακτος, λικέρ

Κεράσι στο... τηγάνι

Τα τηγανητά γλυκά καλό είναι να καταλώνονται πάντοτε αυθημερόν!

~

Μπορούμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε αντί για κεράσια άλλα φρούτα.

Φοντύ σοκολάτας

λευκή σοκολάτα, κρέμα γάλακτος, γάλα, αλκοόλ, φράουλα

Φοντύ σοκολάτας

Fondue θα πει λιωμένο και λίγοι μπορούν να αντισταθούν σε φράουλες ντιπαρισμένες σε λιωμένη, ζεστή σοκολάτα! Εσείς;