Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 25'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : -
Χρόνος αναμονής : 1 ώρα (αναμονή & φούρνος)

Κρυσταλλωμένα άνθη για διακόσμηση

Κατηγορία: Διάφορα / Gourmet Επιδόρπιο

από το χρήστη: Φοίβη

 

Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!

~

Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς. 

Υλικά
ΆνθηΚρυσταλλωμένα ΠέταλαΠέταλαΚρυσταλλωμένα Άνθη

 

Σε ένα κατσαρόλι βράζω το νερό με τη ζάχαρη κι ανακατεύω καλά με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Για να διαπιστώσουμε εάν έχει δέσει το σιρόπι που ετοιμάζουμε: Σε ένα πιατάκι αφήνουμε να πέσει μια πολύ μικρή ποσότητα από το σιρόπι που ετοιμάζουμε/βράζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και χαράζουμε μια ευθεία με το κουτάλι ή το δάχτυλό μας. Εάν το σιρόπι ενωθεί, τότε δεν είναι έτοιμο ακόμη. Εάν η γραμμή, το κενό παραμείνει, τότε έχει "δέσει".

Έχουμε συγκεντρώσει σε ένα μπολ τα ανθάκια ή/και πέταλα που θέλουμε να κρυσταλλώσουμε: πασχαλιές, βιολέτες, ανθάκια λεμονιάς, ροδοπέταλα. Τα βουτάμε μέσα στο σιρόπι είτε με ένα κουτάλι είτε χρησιμοποιώντας το τσιμπιδάκι με το οποίο βγάζουμε τα φρύδια μας! Τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν λιγάκι και μετά τα μεταφέρουμε σε λαδόχαρτο. 
 
Ανάβουμε το φούρνο στους 150° C, τοποθετούμε τα άνθη και πέταλα σε ένα ταψάκι και τα αφήνουμε για κάποια ώρα μέχρι να κρυσταλλώσουν καλά. Τα ελέγχουμε. Και θυμόμαστε να αφήσουμε την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή, σφηνώνοντας κάποιο μεταλλικό ή ξύλινο αντικείμενο στο άνοιγμα. 
 

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές