Κατηγορία: Γλυκές Πίτες
από το χρήστη: Μαιρούλα
Μπορούμε. αν θέλουμε, πριν το ψήσιμο να πασπαλίσουμε από πάνω την πίτα με μείγμα απο λίγη ζάχαρη άχνη κι αλεύρι, ώστε να γίνει πιο τραγανή.
~
Ταιριάζει πολύ με καφέ και τσάι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης καλά και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί, σκεπασμένη.
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα ξερά φρούτα κομμένα στη μέση και τους ξηρούς καρπούς, χοντροκομμένους. Ρίχνουμε το αλεύρι, τα μπαχάρια κι ανακατεύουμε. Σε κατσαρόλα βάζουμε το μέλι με τη ζάχαρη να βράσουν, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις αρχίσει να γίνεται σιρόπι, ρίχνουμε το μείγμα με τους καρπούς και τα φρούτα. Ανακατεύουμε καλά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Ζυμώνουμε ελαφρώς το ζυμάρι με τα χέρια και προσθέτουμε λίγο αλεύρι αν δούμε ότι η ζυμή είναι πολύ αραιή. Το στρώνουμε σε φόρμα για τάρτες 20 εκατ. (σε λεπτή στρώση). Γεμίζουμε με το μείγμα των ξηρών φρούτων, πιέζοντας ελαφρά να καθίσουν καλά και σκεπάζουμε την πίτα με το υπόλοιπο ζυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 45' περίπου.