Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 15'
Σερβίρει : 6-8
Ζαχαρονόμος : 3
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 1 ώρα (φούρνος)

Ταχινόπιτα

Κατηγορία: Νηστίσιμα / Γλυκές Πίτες

από το χρήστη: Μαιρούλα

Αν και νηστίσιμο, το εν λόγω γλυκό είναι πολλών θερμίδων και πολύ χορταστικό!

Εάν θέλετε λιγότερο έντονη γεύση, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα από γαρύφαλα που θα χρησιμοποιήσετε.

~

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Υλικά
Γλυκιά ΠίταΤαχινόπιταΤαχίνιΝηστίσιμο

Ρίχνετε το χυμό από τα πορτοκάλια και τη ζάχαρη στο ταχίνι κουταλιά-κουταλιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέϊκιν πάνουντερ λίγο-λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια, μετά το καρύδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις σταφίδες. Στρώνετε σε ταψάκι (25 εκ. διάμετρο) λαδόχαρτο και ρίχνετε το μείγμα. 

Ψήνετε σε μέτριο φούρνο, γύρω στους 160° C, για 1 ώρα περίπου. 

 

Σχετικές συνταγές

Σοκολατόπιτα
Βασιλόπιτα
Σγουρόπιτα σα σουφλέ!
Γαλατόπιτα
Καρυδόπιτα