Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 20'
Σερβίρει : 8-10
Ζαχαρονόμος : 2
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 35' (φούρνος)

Βασιλόπιτα

Κατηγορία: Γιορτινά Γλυκίσματα / Γλυκές Πίτες

από το χρήστη: papadatos

Αντί για πορτοκάλι μπορώ να χρησιμοποιήσω λεμόνι στην ίδια δόση.

~

Στις επαγγελματικές δόσεις, αρκεί να διαιρέσουμε όλα τα κιλά που θα προκύψουν (σύνολο του βάρους) δια του 12. Έτσι προκύπτει η σπιτική δοσολογία.

Υλικά
ΠρωτοχρονιάΓλυκιά ΠίταΓιορτέςΒασιλόπιταΓιορτινό ΓλυκόΠίτα

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά-καλά να αφρατέψει. Ρίχνω σιγά-σιγά τα αβγά κι αφού "πάρει" τα αβγά στην πρώτη ταχύτητα ρίχνω την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα κι αφού τα "πάρει" κι αυτά, ρίχνω το αλεύρι κοσκινισμένο. Θα σχηματιστεί μια ζύμη αφράτη και έτοιμη για ψήσιμο.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 35' περίπου. 

Σχετικές συνταγές

Σοκολατόπιτα
Ταχινόπιτα
Σγουρόπιτα σα σουφλέ!
Γαλατόπιτα
Καρυδόπιτα