Κατηγορία: Gourmet Επιδόρπιο , Γλυκές Πίτες , Διάφορα
από το χρήστη: glykatzou
Γλυκό με προσωπικότητα που συνοδεύεται τέλεια με παγωτό βανίλια ή σαντιγί.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω τη μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο κομμένο σε φέτες. Δουλεύω το μείγμα με τα χέρια, ώστε να πάει το βούτυρο παντού και να σχηματιστούν μεγάλα ψίχουλα. Πλένω καλά τα μήλα και τα κόβω (με τη φλούδα) σε μέτρια κομμάτια. Σε ένα πυρέξ στρώνω μέσα τα μήλα και τα περιχύνω με το χυμό του λεμονιού, ώστε να μη μαυρίσουν. Πασπαλίζω από πάνω με την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τέλος τη ζάχαρη.
Ανακατεύω πρόχειρα με τα χέρια, ώστε τα μπαχάρια να πάνε παντού. Σκεπάζω τα μήλα με τα ψίχουλα που έφτιαξα στην αρχή.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15'-20'.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Αν και νηστίσιμο, το εν λόγω γλυκό είναι πολλών θερμίδων και πολύ χορταστικό!
~
Εάν θέλετε λιγότερο έντονη γεύση, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα από γαρύφαλα που θα χρησιμοποιήσετε.
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.