Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 25'
Σερβίρει : 8-10
Ζαχαρονόμος : 3
Χρόνος αναμονής : 15'-20' (φούρνος)

ψητά μήλα

Κατηγορία: Gourmet Επιδόρπιο / Γλυκές Πίτες / Διάφορα

από το χρήστη: glykatzou

Γλυκό με προσωπικότητα που συνοδεύεται τέλεια με παγωτό βανίλια ή σαντιγί.
Υλικά
Ψητά ΜήλαΜηλόπιταΜήλοΜήλαΦρούταΦρέσκα ΦρούταΜαύρη ΖάχαρηΧυμόςΧυμός ΛεμονιούΜοσχοκάρυδο

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω τη μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο κομμένο σε φέτες. Δουλεύω το μείγμα με τα χέρια, ώστε να πάει το βούτυρο παντού και να σχηματιστούν μεγάλα ψίχουλα. Πλένω καλά τα μήλα και τα κόβω (με τη φλούδα) σε μέτρια κομμάτια. Σε ένα πυρέξ στρώνω μέσα τα μήλα και τα περιχύνω με το χυμό του λεμονιού, ώστε να μη μαυρίσουν. Πασπαλίζω από πάνω με την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τέλος τη ζάχαρη.

Ανακατεύω πρόχειρα με τα χέρια, ώστε τα μπαχάρια να πάνε παντού. Σκεπάζω τα μήλα με τα ψίχουλα που έφτιαξα στην αρχή.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15'-20'.

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Σοκολατόπιτα
Ζάχαρη με άρωμα βανίλια
Χειροποίητα Marshmallows
Λουκουμάδες
Ταχινόπιτα