Κατηγορία: Σοκολατάκια
από το χρήστη: Φοίβη
Καλή ιδέα για δώρο ή για τις δύσκολες μέρες, που απλώς αναζητάς επειγόντως κάτι... σε σοκολάτα. Αχ...
Στο μπλέντερ ή με το γουδοχέρι, αν δεν έχω, ψιλοκόβω την καρυδόψια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος κι από την αρχή ρίχνω μέσα την κουβερτούρα, ανακατεύοντάς την συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Προσέχω να μην πιτσιλιστώ και φροντίζω να ενωθούν καλά τα δύο υλικά. Αφού σχηματιστεί μια σοκολατένια σως, προσθέτω το ρούμι, την ψιλοκομμένη καρυδόψιχα και την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύω συνεχώς, έως ότου σχηματιστεί μια σφιχτή κρέμα.
Κατεβάσω το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει, ώστε να μπορέσω με αυτό να πλάσω τα μπαλάκια μου. Όταν κρυώσει, σχηματίζω με τα χέρια μπαλίτσες, τις οποίες τοποθετώ σε μια πιατέλα. Τις αφήνω, εκτός ψυγείου, να σφίξουν κι άλλο. Κατά προτίμηση αφήνω τα τρουφάκια μου 1 νύχτα να σφίξουν.
Την επομένη, αν θέλω, τα ρολάρω μέσα σε άχνη ζάχαρη ή άγλυκο κακάο. Τα τοποθετώ στις ειδικές χάρτινες θηκούλες, αν έχω, και τα διατηρώ για 1 μήνα περίπου σε μεταλλικό κουτί ή γυάλινο βάζο!
Παιχνιδιάρικο γλυκό, που είναι λιγάκι μπελάς, όμως αξίζει τον κόπο. Μπορούμε να φτιάξουμε τα σοκολατάκια μαζί με τα παιδιά και να τους δώσουμε ό,τι σχήμα ή μέγεθος θέλουμε!
~
Μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε μερικά σοκολατάκια σε ένα κουτί με μια κορδέλα και να τα χαρίσουμε.
Η ποσότητα που σας δίνω είναι μικρή, οπότε εάν σκοπεύετε να... ταΐσετε λαό, αυξήστε την!
~
Αν και χρονοβόρος μπελάς το να φτιάξεις ένα προς ένα τα σοκολατάκια, έχει την πλάκα του και φυσικά, την αποζημίωσή του!
Κανονικά, θα πρέπει να στρώσετε τη σοκολάτα στον πάγκο της κουζίνας και να τη δουλέψετε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και η κουβερτούρα να γυαλίσει και να είναι πηχτή. Μπορείτε όμως και να παραβλέψετε αυτό το βήμα. Απλώς τα σοκολατάκια σας δε θα είναι τόσο γυαλιστερά ή καλοδουλεμένη η κουβερτούρα τους.
~
Πεντανόστιμα σοκολατάκια με γέμιση φράουλα, ιδανικά και για να τα χαρίσετε αλλά και για να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας!
~
Για να τα φτιάξετε, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε φόρμα για σοκολατάκια.
Αν δε βρίσκω αποφλοιωμένα αμύγδαλα, μπορώ να μουλιάσω σε καυτό νερό τα κλασικά αμύγδαλα και να αφαιρέσω εύκολα και γρήγορα τη φλούδα μόνος.
~
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι δύσκολη, τουναντίον. Απλώς, όπως όλα τα σοκολατάκια, θέλει υπομονή στο πλάσιμο. Γι'αυτό σας συνιστώ να σχηματίσετε πολύ μικρά μπαλάκια με το μείγμα, μια και όταν επικαλυφθούν με τη λευκή σοκολάτα και την άχνη, θα γίνουν πιο μεγάλα.
~
Προσωπικά φύλαξα τα σοκολατάκια στο ψυγείο, γιατί φοβήθηκα τη σοκολάτα. Μετά από 2 μέρες έγιναν και πιο σφιχτά και πιο νόστιμα!