Κατηγορία: Σοκολατάκια
από το χρήστη: mbouclas
Η ποσότητα που σας δίνω είναι μικρή, οπότε εάν σκοπεύετε να... ταΐσετε λαό, αυξήστε την!
~
Αν και χρονοβόρος μπελάς το να φτιάξεις ένα προς ένα τα σοκολατάκια, έχει την πλάκα του και φυσικά, την αποζημίωσή του!
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Χύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε μέσα στην κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα. Αφού πέσει η θερμοκρασία, προσθέτουμε τον κρόκο και το αλκοόλ ή το τριμμένο φουντούκι. Ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
Καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη κι αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει καλά και να παγώσει το μείγμα μας. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, παίρνουμε σοκολάτα από το μπολ και πλάθουμε μπαλίτσες με τα χέρια ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κακάο ή τα τρουφάκια και ρολάρουμε τα σοκολατάκια μας μέσα. Παγώνουμε καλά πριν τα προσφέρουμε.
Παιχνιδιάρικο γλυκό, που είναι λιγάκι μπελάς, όμως αξίζει τον κόπο. Μπορούμε να φτιάξουμε τα σοκολατάκια μαζί με τα παιδιά και να τους δώσουμε ό,τι σχήμα ή μέγεθος θέλουμε!
~
Μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε μερικά σοκολατάκια σε ένα κουτί με μια κορδέλα και να τα χαρίσουμε.
Κανονικά, θα πρέπει να στρώσετε τη σοκολάτα στον πάγκο της κουζίνας και να τη δουλέψετε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και η κουβερτούρα να γυαλίσει και να είναι πηχτή. Μπορείτε όμως και να παραβλέψετε αυτό το βήμα. Απλώς τα σοκολατάκια σας δε θα είναι τόσο γυαλιστερά ή καλοδουλεμένη η κουβερτούρα τους.
~
Πεντανόστιμα σοκολατάκια με γέμιση φράουλα, ιδανικά και για να τα χαρίσετε αλλά και για να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας!
~
Για να τα φτιάξετε, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε φόρμα για σοκολατάκια.
Αν δε βρίσκω αποφλοιωμένα αμύγδαλα, μπορώ να μουλιάσω σε καυτό νερό τα κλασικά αμύγδαλα και να αφαιρέσω εύκολα και γρήγορα τη φλούδα μόνος.
~
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι δύσκολη, τουναντίον. Απλώς, όπως όλα τα σοκολατάκια, θέλει υπομονή στο πλάσιμο. Γι'αυτό σας συνιστώ να σχηματίσετε πολύ μικρά μπαλάκια με το μείγμα, μια και όταν επικαλυφθούν με τη λευκή σοκολάτα και την άχνη, θα γίνουν πιο μεγάλα.
~
Προσωπικά φύλαξα τα σοκολατάκια στο ψυγείο, γιατί φοβήθηκα τη σοκολάτα. Μετά από 2 μέρες έγιναν και πιο σφιχτά και πιο νόστιμα!
Τα σοκολατάκια μου διατηρούνται εντός ψυγείο, σκεπασμένα με μεμβράνη ή μέσα σε κουτί, για 1 βδομάδα περίπου.
~
Αν θέλω, μπορώ να επικαλύψω το δαμάσκηνο, εκτός από το κακάο και με κουβερτούρα σκέτη, την οποία έχω πρώτα λιώσει σε μπεν μαρί!