Συνταγές για γλυκά

Σοκολατάκια φράουλας

Συνταγή Σοκολατάκια φράουλας

Σοκολατάκια φράουλας

Κατηγορία: Σοκολατάκια

από το χρήστη: papadopoulos

Κανονικά, θα πρέπει να στρώσετε τη σοκολάτα στον πάγκο της κουζίνας και να τη δουλέψετε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και η κουβερτούρα να γυαλίσει και να είναι πηχτή. Μπορείτε όμως και να παραβλέψετε αυτό το βήμα. Απλώς τα σοκολατάκια σας δε θα είναι τόσο γυαλιστερά ή καλοδουλεμένη η κουβερτούρα τους.

~

Πεντανόστιμα σοκολατάκια με γέμιση φράουλα, ιδανικά και για να τα χαρίσετε αλλά και για να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας!

~

Για να τα φτιάξετε, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε φόρμα για σοκολατάκια.

Υλικά

Διαδικασία

για τη γέμιση:

Πλένω και αφαιρώ τα κοτσάνια από τις φράουλες. Τις πολτοποιώ στο μπλέντερ. Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (στην 1η σκάλα για 10' περίπου) λιώνω τη λευκή σοκολάτα. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, με το γάλα και στο τέλος προσθέτω το αλκοόλ. Όταν πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτας και δεν καίει πια, ενώνω το γάλα με τη σοκολάτα κι ανακατεύω ζωηρά. Προσθέτω και τον πολτό της φράουλας. Αδειάζω το μείγμα σε ένα μπολ που έχω αφήσει λίγη ώρα στην κατάψυξη και βάζω το μείγμα στο ψυγείο, να κρυώσει καλά. 

για τα σοκολατάκια:

Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων. Όταν πέσει η θερμοκρασία γύρω στους 31° C, γεμίζω τα θηκάκια από τη φόρμα μου. Το ζητούμενο από τη στιγμή που έχουμε και γέμιση, είναι να φτιάξω μια λεπτή στρώση που να καλύψει ίσα-ίσα τον πάτο από τη φόρμα και όχι όλη τη φόρμα. Αφού, λοιπόν, σκεπάσω τον πάτο, γυρνάω τη φόρμα και αφήνω να πέσει η περιττή ποσότητα σοκολάτας. Επίσης, με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι χτυπάω τη φόρμα γύρω-γύρω, ώστε να μη μείνει αέρας μέσα. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνω γύρω στο 30λεπτο (ανάλογα το ψυγείο) να κρυώσει καλά.

Βγάζω από το ψυγείο και τη φόρμα και τη γέμιση. Γεμίζω με την κρέμα τα θηκάκια μου και σκεπάζω με την υπόλοιπη κουβερτούρα. Ξανά, χτυπάω να καθίσει σωστά η σοκολάτα χωρίς αέρας και αφαιρώ με μια σπάτουλα την περιττή ποσότητα σοκολάτας. Βάζω ξανά στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.

Ξεφορμάρω τα σοκολατάκια από τη θήκη, στρίβοντας το υλικό της φόρμας σα να ήταν παγοθήκη!

Σχετικές συνταγές

Σοκολατάκια με μπαχάρια!

κουβερτούρα, κακάο, καρύδια, μπισκότα, αλκοόλ, γαρίφαλο, τρουφάκια

Σοκολατάκια με μπαχάρια!

Τα σοκολατάκια, επειδή περιέχουν βούτυρο, διατηρούνται στο ψυγείο. Οπότε τα βγάζω μόνο όταν έρχεται η ώρα να τρατάρω τους καλεσμένους μου!
μπαστουνάκια σοκολάτα-λεμόνι...

σοκολάτα γάλακτος, πραλίνα, πορτοκάλι, λεμόνι, αμύγδαλα

μπαστουνάκια σοκολάτα-λεμόνι...

Ωραιότατες γλυκές μπουκίτσες, τις οποίες μπορείτε και να χαρίσετε μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί!
σοκολατάκια κροκάν! γιαμ γιαμ...

αμύγδαλα, λεμόνι, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, λικέρ

σοκολατάκια κροκάν! γιαμ γιαμ...

Απίστευτα νόστιμες μπουκίτσες με τις οποίες μπορούμε να στολίσουμε μια πιατέλα ή να συνοδεύσουμε τον καφέ ή το τσάι μας!
Σοκολατάκια μανταρίνι... Μύρισε!

μανταρίνι, καρύδια, φρυγανιά

Σοκολατάκια μανταρίνι... Μύρισε!

Παιχνιδιάρικο γλυκό, που είναι λιγάκι μπελάς, όμως αξίζει τον κόπο. Μπορούμε να φτιάξουμε τα σοκολατάκια μαζί με τα παιδιά και να τους δώσουμε ό,τι σχήμα ή μέγεθος θέλουμε!

~

Μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε μερικά σοκολατάκια σε ένα κουτί με μια κορδέλα και να τα χαρίσουμε. 

Απλά... τρούφες!

αβγά, αλκοόλ, φουντούκια, τρουφάκια

Απλά... τρούφες!

Η ποσότητα που σας δίνω είναι μικρή, οπότε εάν σκοπεύετε να... ταΐσετε λαό, αυξήστε την!

~

Αν και χρονοβόρος μπελάς το να φτιάξεις ένα προς ένα τα σοκολατάκια, έχει την πλάκα του και φυσικά, την αποζημίωσή του!

Σοκολατάκια με marzipan

αμύγδαλα, αβγά, λεμόνι, λευκή σοκολάτα

Σοκολατάκια με marzipan

Αν δε βρίσκω αποφλοιωμένα αμύγδαλα, μπορώ να μουλιάσω σε καυτό νερό τα κλασικά αμύγδαλα και να αφαιρέσω εύκολα και γρήγορα τη φλούδα μόνος.
~
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι δύσκολη, τουναντίον. Απλώς, όπως όλα τα σοκολατάκια, θέλει υπομονή στο πλάσιμο. Γι'αυτό σας συνιστώ να σχηματίσετε πολύ μικρά μπαλάκια με το μείγμα, μια και όταν επικαλυφθούν με τη λευκή σοκολάτα και την άχνη, θα γίνουν πιο μεγάλα.
~
Προσωπικά φύλαξα τα σοκολατάκια στο ψυγείο, γιατί φοβήθηκα τη σοκολάτα. Μετά από 2 μέρες έγιναν και πιο σφιχτά και πιο νόστιμα!

δαμάσκηνα με σοκολάτα κι επικάλυψη κακάο

αποξηραμένα φρούτα, κρέμα γάλακτος, κουβερτούρα, κακάο

δαμάσκηνα με σοκολάτα κι επικάλυψη κακάο

Τα σοκολατάκια μου διατηρούνται εντός ψυγείο, σκεπασμένα με μεμβράνη ή μέσα σε κουτί, για 1 βδομάδα περίπου.
~
Αν θέλω, μπορώ να επικαλύψω το δαμάσκηνο, εκτός από το κακάο και με κουβερτούρα σκέτη, την οποία έχω πρώτα λιώσει σε μπεν μαρί!