Κατηγορία: Σοκολατάκια
από το χρήστη: voula
Απίστευτα όμορφο δώρο και χειροποίητο!
Σε ένα μπολ σπάω με τα χέρια τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια. Προσθέτω τα καρύδια που πριν έχω ψιλοκόψει στο μπλέντερ, το βούτυρο, τους κρόκους έναν-έναν και τη ζάχαρη. Ανακατεύω καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα κι αφήνω τις κουβερτούρες σπασμένες σε κομμάτια, μέχρι να λιώσουν καλά. Χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω τη φλούδα του πορτοκαλιού για το άρωμα. Ενώνω στην κατσαρόλα την κουβερτούρα με το μείγμα των μπισκότων κι ανακατεύω ζωηρά να ομογενοποιηθούν.
Αφού αποκτήσω μία ζύμη για τα τρουφάκια μου, κατεβάζω από τη φωτιά, περιμένω να κρυώσει και πλάθω με τα χέρια στρογγυλά τρουφάκια σε μπαλίτσες. Βάζω σε ένα μπολ το κακάο και σε ένα άλλο την τρούφα. Ρολάρω μέσα τα τρουφάκια ένα-ένα!
Τα βάζω σε καραμελόχαρτα και τα συντηρώ στο ψυγείο.
Παιχνιδιάρικο γλυκό, που είναι λιγάκι μπελάς, όμως αξίζει τον κόπο. Μπορούμε να φτιάξουμε τα σοκολατάκια μαζί με τα παιδιά και να τους δώσουμε ό,τι σχήμα ή μέγεθος θέλουμε!
~
Μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε μερικά σοκολατάκια σε ένα κουτί με μια κορδέλα και να τα χαρίσουμε.
Η ποσότητα που σας δίνω είναι μικρή, οπότε εάν σκοπεύετε να... ταΐσετε λαό, αυξήστε την!
~
Αν και χρονοβόρος μπελάς το να φτιάξεις ένα προς ένα τα σοκολατάκια, έχει την πλάκα του και φυσικά, την αποζημίωσή του!
Κανονικά, θα πρέπει να στρώσετε τη σοκολάτα στον πάγκο της κουζίνας και να τη δουλέψετε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και η κουβερτούρα να γυαλίσει και να είναι πηχτή. Μπορείτε όμως και να παραβλέψετε αυτό το βήμα. Απλώς τα σοκολατάκια σας δε θα είναι τόσο γυαλιστερά ή καλοδουλεμένη η κουβερτούρα τους.
~
Πεντανόστιμα σοκολατάκια με γέμιση φράουλα, ιδανικά και για να τα χαρίσετε αλλά και για να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας!
~
Για να τα φτιάξετε, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε φόρμα για σοκολατάκια.
Αν δε βρίσκω αποφλοιωμένα αμύγδαλα, μπορώ να μουλιάσω σε καυτό νερό τα κλασικά αμύγδαλα και να αφαιρέσω εύκολα και γρήγορα τη φλούδα μόνος.
~
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι δύσκολη, τουναντίον. Απλώς, όπως όλα τα σοκολατάκια, θέλει υπομονή στο πλάσιμο. Γι'αυτό σας συνιστώ να σχηματίσετε πολύ μικρά μπαλάκια με το μείγμα, μια και όταν επικαλυφθούν με τη λευκή σοκολάτα και την άχνη, θα γίνουν πιο μεγάλα.
~
Προσωπικά φύλαξα τα σοκολατάκια στο ψυγείο, γιατί φοβήθηκα τη σοκολάτα. Μετά από 2 μέρες έγιναν και πιο σφιχτά και πιο νόστιμα!
Τα σοκολατάκια μου διατηρούνται εντός ψυγείο, σκεπασμένα με μεμβράνη ή μέσα σε κουτί, για 1 βδομάδα περίπου.
~
Αν θέλω, μπορώ να επικαλύψω το δαμάσκηνο, εκτός από το κακάο και με κουβερτούρα σκέτη, την οποία έχω πρώτα λιώσει σε μπεν μαρί!