Κατηγορία: Σοκολατάκια
από το χρήστη: glykatzou
Τα σοκολατάκια, επειδή περιέχουν βούτυρο, διατηρούνται στο ψυγείο. Οπότε τα βγάζω μόνο όταν έρχεται η ώρα να τρατάρω τους καλεσμένους μου!
Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα και την αφήνω να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζω ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτω το κακάο, το γαρίφαλο και την κανέλα κι ανακατεύω λίγο ακόμη και κατεβάζω από τη φωτιά. Σε ένα μπολ τρίβω με το χέρι τα μπισκότα και τα καρύδια και προσθέτω το βούτυρο, το κονιάκ και την κουβερτούρα. Ανακατεύω να ομογενοποιηθούν και προσθέτω και το σιρόπι της ζάχαρης. Ανακατεύω ξανά. Σκεπάζω το μπολ με μια μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα να "δέσει" το μείγμα μου.
Βγάζω από το ψυγείο και δουλεύω με τα χέρια το μείγμα. Πλάθω μικρά μπαλάκια και αφού τελειώσω τα αφήνω σε μια πιατέλα. Σε ένα ταψάκι ή βαθύ πιάτο έχω βάλει το κακάο και σε ένα άλλο τα τρουφάκια. Ρολάρω μέσα τα σοκολατάκια μου. Τα βάζω να σφίξουν στο ψυγείο για 1 ώρα ακόμη και τα σερβίρω.
Παιχνιδιάρικο γλυκό, που είναι λιγάκι μπελάς, όμως αξίζει τον κόπο. Μπορούμε να φτιάξουμε τα σοκολατάκια μαζί με τα παιδιά και να τους δώσουμε ό,τι σχήμα ή μέγεθος θέλουμε!
~
Μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε μερικά σοκολατάκια σε ένα κουτί με μια κορδέλα και να τα χαρίσουμε.
Η ποσότητα που σας δίνω είναι μικρή, οπότε εάν σκοπεύετε να... ταΐσετε λαό, αυξήστε την!
~
Αν και χρονοβόρος μπελάς το να φτιάξεις ένα προς ένα τα σοκολατάκια, έχει την πλάκα του και φυσικά, την αποζημίωσή του!
Κανονικά, θα πρέπει να στρώσετε τη σοκολάτα στον πάγκο της κουζίνας και να τη δουλέψετε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και η κουβερτούρα να γυαλίσει και να είναι πηχτή. Μπορείτε όμως και να παραβλέψετε αυτό το βήμα. Απλώς τα σοκολατάκια σας δε θα είναι τόσο γυαλιστερά ή καλοδουλεμένη η κουβερτούρα τους.
~
Πεντανόστιμα σοκολατάκια με γέμιση φράουλα, ιδανικά και για να τα χαρίσετε αλλά και για να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας!
~
Για να τα φτιάξετε, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε φόρμα για σοκολατάκια.
Αν δε βρίσκω αποφλοιωμένα αμύγδαλα, μπορώ να μουλιάσω σε καυτό νερό τα κλασικά αμύγδαλα και να αφαιρέσω εύκολα και γρήγορα τη φλούδα μόνος.
~
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι δύσκολη, τουναντίον. Απλώς, όπως όλα τα σοκολατάκια, θέλει υπομονή στο πλάσιμο. Γι'αυτό σας συνιστώ να σχηματίσετε πολύ μικρά μπαλάκια με το μείγμα, μια και όταν επικαλυφθούν με τη λευκή σοκολάτα και την άχνη, θα γίνουν πιο μεγάλα.
~
Προσωπικά φύλαξα τα σοκολατάκια στο ψυγείο, γιατί φοβήθηκα τη σοκολάτα. Μετά από 2 μέρες έγιναν και πιο σφιχτά και πιο νόστιμα!
Τα σοκολατάκια μου διατηρούνται εντός ψυγείο, σκεπασμένα με μεμβράνη ή μέσα σε κουτί, για 1 βδομάδα περίπου.
~
Αν θέλω, μπορώ να επικαλύψω το δαμάσκηνο, εκτός από το κακάο και με κουβερτούρα σκέτη, την οποία έχω πρώτα λιώσει σε μπεν μαρί!