Κατηγορία: Finger... Dessert! , Διάφορα
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Πεντανόστιμο Danish, το οποίο τρώγεται εξίσου απολαυστικά και για πρωινό.
Στο μπλέντερ χτυπάω καλά την καρυδόψιχα, να γίνει σκόνη. Σε ένα μπολάκι και με ένα πιρούνι χτυπάω ελαφρά το ασπράδι του αβγού. Στον πάγκο της κουζίνας ανοίγω το φύλλο της σφολιάτας και το αλείφω με το βούτυρο που έχω προηγουμένως λιώσει σε μπρίκι. Πασπαλίζω από πάνω με τις σταφίδες, την καρυδόψιχα και την κανέλα. Τυλίγω το φύλλο σε ρολό, χρησιμοποιώντας την πιο μακριά μεριά. Κατόπιν το κόβω σε 10 ροδέλες.
Στη λαμαρίνα του φούρνου στρώνω ένα φύλλο λαδόχαρτου κι αραδιάζω επάνω τα ρολά της σφολιάτας. Αλείφω το γλυκό μου με το ελαφρώς χτυπημένο ασπράδι αβγού κι από πάνω, το πασπαλίζω με τη ζάχαρη.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35'.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!