Συνταγές για γλυκά
1
Ινδική Πουτίγκα κάρδαμου με φρέσκο μάνγκο

σταφίδες, φοινικάλευρο, γάλα, κάρδαμο, μάνγκο

Ινδική Πουτίγκα κάρδαμου με φρέσκο μάνγκο

Το αλεύρι που παρασκευάζεται από την πρώτη ύλη του φοίνικα sago είναι ευρέως διαδεδομένο σε ασιατικές χώρες, όπως η Μαλαισία και η Νέα Γουινέα. Ιδιαίτερα θρεπτικό, έχει τη δική του γεύση και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία από τηγανίτες, πουτίγκες κλπ.. Μοιάζει αρκετά με τους κόκους της ταπιόκα και σιγά-σιγά φτάνει και στη Δύση, όπου χρησιμοποιείται συχνά ως πηκτικό σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική.
~
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι sago με ταπιόκα. Αν δυσκολευτούμε, χρησιμοποιούμε πατατάλευρο ή κορν φλάουρ.
~
θερμίδες: 385 cals ανά μερίδα