Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 15'
Σερβίρει : 1-2
Ζαχαρονόμος : 3
Χρόνος αναμονής : -

Τσάι με γάλα και πορτοκάλι

Gourmet τσάι για ψαγμένους "πότες".
Υλικά

για τη διακόσμηση: (προαιρετικά)

GourmetΡόφημαΤσάιΦλούδες ΠορτοκαλιούΠορτοκάλιΠορτοκάλιαΦρούταΦρέσκα ΦρούταΆρωμαΑφρόγαλοΜέλιΣιρόπι Βανίλιας

Βράζω νερό και σε μια μεγάλη κούπα φτιάχνω δυνατό τσάι, αφήνοντας κάποιο κενό για το αφρόγαλο. Αν έχω, χρησιμοποιώ την ειδική μεταλλική μπάλα (αβγό τσαγιού), στην οποία βάζω συνήθως τα ρινίσματα του τσαγιού. Αυτή τη φορά, τοποθετώ εκεί μέσα το ξύσμα του πορτοκαλιού. Αν δεν έχω, ρίχνω απευθείας μέσα στην κούπα με το καυτό τσάι, το ξύσμα. Αφήνω να πάρει τα αρώματα του πορτοκαλιού για 2' και αφαιρώ το ξύσμα, είτε βγάζοντας την μπάλα τσαγιού είτε παιρνώντας το τσάι από κόσκινο. Προσθέτω το σιρόπι της βανίλιας ή το μέλι κι ανακατεύω να διαλυθεί. 

Φτιάχνω το αφρόγαλο, με γάλα με κανονικά λιπαρά ή Νουνού light. Το ζεσταίνω πρώτα σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να αρχίσει να αχνίζει (λίγο πριν βράσει)  ή στο φούρνο μικροκυμάτων και κατόπιν κατευθείαν το χτυπάω για ελάχιστα λεπτά με μιξεράκι μέχρι να γίνει αφρώδες. Καλύπτω το τσάι μου με το αφρόγαλο και διακοσμώ, αν θέλω, με τις φλούδες πορτοκαλιού.

Σχετικές συνταγές