Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 20'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 1 βράδυ

Σιρόπι με γεύση και άρωμα τριαντάφυλλου

Κατηγορία: Λικέρ, χυμοί, smoothies, ροφήματα

από το χρήστη: thomi

Με αυτό το σιροπάκι-βάλσαμο μπορώ να δώσω άλλο χρώμα και άρωμα στην καθημερινότητά μου. Προσωπικά το χρησιμοποιώ σε ουδέτερης γεύσης τσάι, το ζεσταίνω μαζί με κόκκινο κρασί (!) και το βάζω σε διαφόρων ειδών κρέμες, όπως στη σαντιγί.

~

Για να διαπιστώσουμε εάν έχει δέσει το σιρόπι που ετοιμάζουμε: Σε ένα πιατάκι αφήνουμε να πέσει μια πολύ μικρή ποσότητα από το σιρόπι που ετοιμάζουμε/βράζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και χαράζουμε μια ευθεία με το κουτάλι ή το δάχτυλό μας. Εάν το σιρόπι ενωθεί, τότε δεν είναι έτοιμο ακόμη. Εάν η γραμμή, το κενό παραμείνει, τότε έχει "δέσει".

Υλικά
ΆρωμαΤριαντάφυλλοΡοδόνεροΡοδοπέταλαΡόδοΑπόσταξη

Βάζουμε σε ένα μπολ 300ml κρύο νερό. Ρίχνουμε μέσα και βυθίζουμε τα αποξηραμένα ροδοπέταλα και τα αφήνουμε να δώσουν το άρωμά τους στο νερό για ένα βράδυ. Την επομένη μέρα, στραγγίζουμε με ένα τρυπητήρι το υγρό και το κρατάμε! Το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα 400ml νερό. Το μεταφέρουμε σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε το σιρόπι για λίγα λεπτά μέχρι να "δέσει". Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και με ένα κουτάλι αφαιρούμε από την επιφάνεια τον αφρό (ξάφρισμα). Αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει και προσθέτουμε το ροδόνερο, ανακατεύοντας απαλά. Εάν δεν έχουμε χρόνο, μπορούμε να βρούμε έτοιμο ροδόνερο στο εμπόριο. Το σιρόπι μας είναι πανέτοιμο. Το μεταγγίζουμε με τη βοήθεια ενός χωνιού και το περνάμε σ' ένα μπουκαλάκι, όπου και διατηρείται σε σκιερό μέρος για καιρό. 

 

Σχετικές συνταγές