Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 15'
Σερβίρει : 4-5 μπουκάλια
Ζαχαρονόμος : 3
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 1 ώρα & 20' (βράσιμο - αναμονή)

Φυσική Λεμονάδα

Κατηγορία: Λικέρ, χυμοί, smoothies, ροφήματα

από το χρήστη: Φοίβη

Προσωπικά, πίνω την εκπληκτική αυτή λεμονάδα, βάζοντας 3 μέρη λεμονάδα σε ένα μεγάλο ποτήρι και 1 μέρος μεταλλικό νερό με ανθρακικό! 

~

Για να κερδίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα από τα εσπεριδοειδή μας, πριν τα στίψουμε τα "ρολάρουμε" επάνω στον πάγκο με το χέρι μας. Δηλαδή τα κυλάμε με το εσωτερικό της παλάμης μερικές φορές. 

~

Εάν θέλω να βγει η λεμονάδα μου λιγότερο γλυκιά, αφαιρώ από τη ζάχαρη, δοκιμάζοντας. Αντίστοιχα μπορώ να δημιουργήσω συμπυκνωμένη λεμονάδα, βάζοντας όσο νερό τόση ζάχαρη!

Υλικά
ΆρωμαΑποστειρώνω ΒάζαΛεμόνιΧυμός ΛεμονιούΧυμόςΣυμπυκνωμένος ΧυμόςΦυσικός Χυμός

 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, συγκεντρώνουμε το χυμό από 20 λεμόνια, όπως και τη φλοίδα (μόνο το κίτρινο κομμάτι όχι το λευκό επειδή πικρίζει) από ένα λεμόνι, ψιλοκομμένη. Προσθέτω τη ζάχαρη και το νερό και βράζω για μερικά λεπτά μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να πάρει 1-2 βράσεις ο χυμός μου, ανακατεύοντας παράλληλα με μια ξύλινη κουτάλα. Χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω στη λεμονάδα μου όσο ginger θέλω, είτε φρέσκο είτε σε σκόνη, δοκιμάζοντας! Εγώ βάζω γύρω στο 1 κουτάλι κοφτό της σούπας. Ανακατεύω καλά και αφήνω για άλλα 10 λεπτά. Σβήνω το μάτι, κλείνω με το καπάκι ή σκεπάζω με πετσέτα την κατσαρόλα και αφήνω για 1 ώρα.

Μετά τη 1 ώρα ανακατεύω απαλά το χυμό. Αποστειρώνω 4-5 μπουκάλια ή μεγάλα βάζα: έχοντάς τα πλύνει και στεγνώσει, τοποθετώ ανάποδα πάνω σε μια πετσέτα στο φούρνο τα μπουκάλια και τα αφήνω στους 100°, στο μίνιμουμ, για 15’. Εναλλακτικά και εφόσον το μπουκάλι μας δεν έχει κάποιο πλαστικό μέρος, μπορώ να τα βάλω για λίγα λεπτά στη χαμηλή σκάλα, στο φούρνο μικροκυμάτων. 

Αφού τα μπουκάλια μου είναι έτοιμα, αποστειρωμένα, ρίχνω τη λεμονάδα μου σε αυτά, χρησιμοποιώντας κουτάλα και χωνί. Αν θέλω, μπορώ να κρατήσω λίγη από τη λεμονάδα και να τη βάλω σε παγοθήκες, ώστε να έχω πάγο με γεύση φυσικού λεμονιού για τα ποτά μου ή το μεταλλικό νερό. Είναι σούπερ ιδέα! 

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές