Το τσουρέκι έχει ψηθεί όταν, αφού το πατήσω στην επιφάνεια, επανέρχεται η ζύμη (δηλαδή είναι ελαστική). Κι επίσης θα πρέπει όταν το σηκώνω, να μην είναι βαρύ. Άρα έχει ψηθεί το εσωτερικό του.
~
Προσέχω το αλεύρι να είναι το σκληρό, για τσουρέκια. Εγώ έκανα χαζομάρα και έβαλα μισό σκληρό και μισό χωριάτικο που μου δώσαν και βγήκα βαρύ το τσουρέκι μου, αφού φυσικά το αλεύρι προοριζόταν για ψωμί. Παρόλα αυτά η ζύμη είναι πεντανόστιμη και θα το επαναλάβω και του χρόνου.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Μπορώ να φτιάξω και κάτι ακόμα με το γλυκό μου: Αφού το ψήσω σε στρογγυλή φόρμα, να κόψω με ίσιο μαχαίρι οριζόντια, σχηματίζοντας δύο πάτους. Να τους γεμίζω με γιαούρτι χτυπημένο με λίγη άχνη ή με τυρί μασκαρπόνε και να σκεπάσω τη γέμιση με τον δεύτερο πάτο, γλασάροντας την επιφάνεια! Κι έτσι από κέικ έχω δίπατη τούρτα!